Lagu Sekolah Kebangsaan Karai

Apa nostalgia yang korang ingat semasa di sekolah rendah? Mesti ada favorite time korang masa sekolah. Antara benda yang aku suka masa sekolah selain belajar matematik (aiceh), adalah time nyanyi lagu sekolah. Aku sangat suka lagu sekolah aku (SK Karai) sebab melodi nya yang riang ria. Aku letak tab kat bawah kalau korang nak main […]

Kod gitar lagu kanak-kanak : Lagu tiga kupang

Entah kenapa tiba-tiba rajin nak tab lagu kanak-kanak.. Kod seterusnya adalah lagu yang sangat popular, boleh kata takda orang yang tak tahu lagu ni; Lagu Tiga Kupang. Akudah cuba cari info lagu tiga kupang ni sebenarnya tapi tak jumpa pulak. Sapa yang buat lagu ni? Itu aku tak tahu, tapi yang aku tahu ada beberapa […]

Kod Gitar Lagu KBSR – Sungai

Antara “search keyword” utama blog aku ni adalah believe it or not, “Lagu KBSR”. Kalau google “lagu kanak-kanak”, “lagu sekolah rendah” etc., jangan kata tab/kod gitar, sebasic-basic info macam sapa penulis liriknya, sapa penggubah lagunya, hatta lirik pun memang susah nak jumpa info pasal lagu-lagu sekolah rendah ni.. mp3 tu jangan harapla. Bukan takde government […]

Full Text of Obama’s speech in Cairo

Text of President Barack Obama’s speech at Cairo University, as provided by CQ Transcriptions. Good afternoon. I am honored to be in the timeless city of Cairo and to be hosted by two remarkable institutions. For over a thousand years, Al-Azhar has had stood as a beacon of Islamic learning. And for over a century, […]

Selamat Hari Guru – 16 Mei 2009

Saya ingin mengucapkan selamat hari guru kepada semua guru yang berada di mana sahaja, terutama kepada pengajar dan bekas pengajar di Sekolah Kebangsaan Karai dan Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra. Tidak pernah saya lupa jasa cikgu cikgu semua kerana dengan sebab tunjuk ajar dan didikan semualah saya berada di sini pada hari ini. […]