“Shutdown” is preventing Windows 7 from shutting down

Benda pelik berlaku pada Windows 7 hari ni.. Aku pernah tengok kat mana ntah tapi ingatkan hanya parody lawak nak kutuk Microsoft, tatau rupa-rupanya memang jadi betul. Sebab apa aku tatau.

Nak kata problem besar tak jugak sebab boleh force shutdown. Ada sesapa lagi yang ada experience macam ni?

Buggy bharian.com.my

Aku selalu perasan satu bug kat bharian.com.my – tunjuk new lama. Mungkin korang pun pernah perasan. Ada sekali heboh kat twitter pasal bharian tunjuk news result tenis yang dah lama keluar – yang kononnya bharian ni tak up to date – padahal disebabkan oleh funny bugs.

Aku bukak bharian.com.my pagi ni, dan list news yang diorang tunjuk adalah from hari Sabtu last week. Tengok screencap kat bawah;

Kalau tengok upper left area kan tulis “Ahad 19 Sept”, tapi list berita mutakhir tu semua minggu lepas punye (12 Sept.) Ini bukan pertama kali yang aku perasan. Dah banyak kali. Time-glitch? Deja-vu? lol

Kalau tunggu a few hour dia selalunya akan betulkan.

So kepada webmaster bharian, please do something about it. Korang tu mainstream media buat malu la kalau benda macam ni terlepas pandang. Jangan nak kira buat untung dari iklan cepat kaya + kuat seks je dari website anda.

Aku baca bharian sebab dia tak meluat macam utusan meluat. Tapi kalau banyak sangat fenomena camni, nanti korang pulak yang jadi Berita Hairan

Database Connection Error..

Dah dekat seminggu blog aku turun naik.. several mysql eror.. kekadang takley connect langsung mysql.. komplen kat Neureal.com kelmarin, pastu dia reply;

“Hopefully the fix we just implemented would take care of this issue. ”

Ringkas dan simple. Tapi oklah.. setakat ni dah laju cam dulu balik.. Sorry la kalau tension lambat bukak page aku.. Aku lagi tension takley update blog