20 hadiah untuk geeks

Tak tahu nak bagi hadiah apa?

Cuba sarung bantal icon Photoshop, Flash, Dreamweaver etc from Adobe?

Atau mug yag boleh dikacau dengan sendiri?

Atau juga hadiah cincin LEGO untuk teman wanita?

Lagi gambar dan idea di 20 Emergency Holiday Gifts For Geeks

Kalau tin pun boleh jadi art

Ada macam macam cara untuk lariskan jualan. Kalau susun produk macam biasa mungkin tak menarik perhatian pelanggan. Nak cuba susun barang macam kat bawah ni? Mana tahu boleh dapat anugerah Employer of the month. Yapi jangan lebih-lebih nanti customer tak sanggup nak ambik beli sebab lawa sangat :p

via @walyou.com

Baby Dream Pics

Apa agaknya yang baby mimpi masa tidur? Copywriter, Adele Enersen ada teknik menarik dan kreatif untuk tunjukkan apa mimpi anaknya yang baru lahir.

Mutiara kegemaran sotong?

Tarzan?

Ulat buku?

Penyanyi rock?

Invisible friend?

Main bola sepak?

Alice in Candyland?

Babyzilla?

more pics @ http://milasdaydreams.blogspot.com/

Terrafugia Transition – Kereta Masa Depan

Sapa baca paper hari ni mesti ada terpandang artikel Kereta boleh terbang.

Kereta Transition dari company Terrafugia adalah kereta pertama yang bakal merealisasikan impian aku – kereta terbang! Yang aku paham, company ni baru on business tahun 2006 oleh engineer-pilot grad from MIT.

Spec;

Performance

  • Cruise: 100 kts (115 mph)
  • Rotate: 70 kts (80 mph)
  • Stall: 45 kts (51 mph)
  • Range: 400nm (460 mi)
  • Takeoff over 50′ obstacle: 1700′ Fuel burn: 5 gph
  • Fuel tank: 20 gallons
  • Useful Load: 430 lbs
  • On road: 30 mpg, highway speeds
  • Light Sport Aircraft (LSA)
  • Convenience
  • Front wheel drive on the ground
  • Automotive-style entry and exit
  • Two place, side by side
  • Automated electromechanical folding wing
  • No trailer or hangar needed
  • Cargo area holds skis, fishing poles or golf clubs

Safety

  • Drive in case of inclement weather
  • Proven 100 hp Rotax 912S engine
  • Full vehicle parachute available
  • Modern glass avionics
  • Automotive crash safety features

Dimensions
Folded:

  • 6’ 9” tall
  • 80” wide
  • 18’ 9” long

Airplane:

  • 6’ 3” tall
  • 19’ 2” long

Wingspan:

  • 27’ 6”

Cockpit:

  • 51” at the shoulder

source : Terrafugia.com