Terrafugia Transition – Kereta Masa Depan

Sapa baca paper hari ni mesti ada terpandang artikel Kereta boleh terbang. Kereta Transition dari company Terrafugia adalah kereta pertama yang bakal merealisasikan impian aku – kereta terbang! Yang aku paham, company ni baru on business tahun 2006 oleh engineer-pilot grad from MIT. Spec; Performance Cruise: 100 kts (115 mph) Rotate: 70 kts (80 mph) […]

SONY Mylo – Personal Communicator

Terjatuh cinta dengan Sony Mylo, latest Sony product yg bakal konker(?) broadband-communication-wireless-internet-access-device (betul ke ayat ni?) Source : Gizmodo Detail : :: MYLO stands for “My Life Online” :: Support instant messaging (Google Talk, Yahoo! Messenger?????) :: Support web browsing (Built-in Opera Web Browser) :: Support e-mailing (Yahoo! Mail, Gmail) :: VoIP capabilities via Skype […]

Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2850

Di fwd dari alumni group.. katanye tahun 2850.. tapi rasenye by 2100 mesti dah ade kes ni :p Anyway, have fun bace, at least kasik idea baru berniaga untuk org mesia.. takde la asyik iklan cepat kaya je.. Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu…. Pelanggan : heloo,saya nak pesan […]

Aero-train

Terdengar news aritu, kata Tohoku University sedang buat research pasal Aero-train, yang dikatakan nanti bakal menggantikan Shinkansen (Bullet Train). Ia boleh bergerak dengan kelajuan maksimum 500km/h, 2 kali ganda laju Shinkansen dan memerlukan hanya 30% daripada kuasa yang diguna oleh Bullet Tarin pada masa ini. Bentuk Aero-train ini hampir sama dengan kapal terbang, ada sayap […]

Sony QRIO – robot yang comel..

Tengok la video QRIO, sangatla cute.. QRIO beraksi (Real Player) QRIO bermain bola! (Real Player) QRIO bermain alat muzik – VERY COMEL (Real Player) QRIO with the Tokyo Orchestra (Real Player) Robot terbaru Sony, QRIO mencuri tumpuan ramai.. Robot ini dikatakan mampu mengumpul maklumat sekeliling dan bertindak mengikut kemahuan dirinya. QRIO bermaksud ‘Quest for Curiosity’, […]