20 hadiah untuk geeks

Tak tahu nak bagi hadiah apa?

Cuba sarung bantal icon Photoshop, Flash, Dreamweaver etc from Adobe?

Atau mug yag boleh dikacau dengan sendiri?

Atau juga hadiah cincin LEGO untuk teman wanita?

Lagi gambar dan idea di 20 Emergency Holiday Gifts For Geeks

Macam mana nak stack 77 kerusi dalam bilik seluas 1m padu?

Impian (?) ini akan jadi kenyataan sekiranya anda pakai kerusi lipat yang direka dari pereka belanda, Douwe Jacobs dan Tom Schouten, fluxchair. Kerusi dengan dimensi [640 x 620 x 850mm] ini jika dilipat boleh menjdai senipis 15mm, hampir sama nipis dengan sekotak DVD original. Kerusi ni boleh didapati dalam 8 warna, cuma sehingga artikel ini dibuat, masih belum di jual di Malaysia. Satu kerusi berharga €129.00 (tidak termasuk kos penghantaran) dan boleh dibeli di fluxstore.

Eiichiro Oda lukis Mechaike’s Members macam One Piece

Sapa fan One-Piece anime/manga yang tengok Mechaike semalam mesti jeles dan bengang sebab Eiichiro Oda lukiskan gambar members tv program Mechaike tu macam One Piece.

Agak2nya camne nak mintak tolong Oda Sensei lukiskan gambar aku aa?

One Piece - Mechaike ver.

Wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/One_Piece
Onepiecewikai : http://onepiece.wikia.com/wiki/Main_Page

Apa nak buat dengan Mac yang dah rosak?

Mac lama dah rosak dan terbengkalai di rumah anda tapi tak tahu nak buat camne? Nak jual tak laku, nak buang rasa sayang. Tengok gambar kat bawah, mungkin boleh beri idea kepada anda macam mana nak recycle Apple Mac anda

via Izismile.com

Kalau tin pun boleh jadi art

Ada macam macam cara untuk lariskan jualan. Kalau susun produk macam biasa mungkin tak menarik perhatian pelanggan. Nak cuba susun barang macam kat bawah ni? Mana tahu boleh dapat anugerah Employer of the month. Yapi jangan lebih-lebih nanti customer tak sanggup nak ambik beli sebab lawa sangat :p

via @walyou.com

Baby Dream Pics

Apa agaknya yang baby mimpi masa tidur? Copywriter, Adele Enersen ada teknik menarik dan kreatif untuk tunjukkan apa mimpi anaknya yang baru lahir.

Mutiara kegemaran sotong?

Tarzan?

Ulat buku?

Penyanyi rock?

Invisible friend?

Main bola sepak?

Alice in Candyland?

Babyzilla?

more pics @ http://milasdaydreams.blogspot.com/