Tag Archives: gambar

Kalau internet browser adalah basikal..

Kalau Opera browser ni modern dan laju. Masa mula-mula keluar dulu kena bayar mahal. So sampai sekarang masih tak ramai orang pakai..

Google Chrome pulak baru dan sangat ringan.. Takde aksesori tambahan.. Senang untuk orang yang pakai benda yang simple-simple je.

Safari pun laju jugak, tapi pelik sikit.. Lepas tu kena ikut jalan dia je.. Jalan kat “tingkap” dia slow sikit

Internet Explorer ni dulu-dulu punye stail.. Dia boleh tambah-tambah kalau nak letak barang tapi nanti jadi berat gile.. Nak naik bukit pun susah..

Firefox pulak jadi pilihan utama sebab boleh tambah addons hehe..

90% aku pakai chrome.. sebab laju dan simple.. tapi untuk webbie yang perlu plugins, atau addons untuk download video etc tu aku pakai firefox. 1% aku pakai jugak ie sebab ada sesetengah website yang “PAKSA” user pakai ie macam ebrowse bluehyppo..

Apa browser pilihan anda??

Pic Source : http://ftkst.com/p9281 (In Japanese)