Video Malaysia vs Vietnam (1-0) Sea Games Final – Goal Replay/Highlight

Malaysia meraikan kejayaan memenangi pingat emas sukan sea 2009 di Laos
Tahniah dan syabas diucapkan kepada barisan pemain muda bolasepak negara yang telah berjaya memenangi pingat emas setelah menunggu selama 20 tahun dalam perlawanan akhir sukan sea di Laos. Tiada siapa pun yang memberi harapan termasuk aku, untuk menang terutama sekali selepas pasukan Malaysia kalah dalam perlawanan dengan Vietnam di peringkat kumpulan, tapi anak-anak muda ini membuktikan sesuatu untuk kita – Usaha Tangga Kejayaan. Semoga kejayaan ini bakal menjadi anjakan paradigma?? kepada mutu bolasepak tanahair. Malaysia BOLEH!!

Quote dari mstar online;

VIENTIANE: Malaysia akhirnya menamatkan kemarau pingat emas bola sepak dalam Sukan SEA selepas mengalahkan Vietnam, 1-0 di peringkat akhir yang berlansung di Stadium Utama, Kompleks Sukan Kebangsaan di sini hari ini.

Pemain-pemain kebangsaan bawah 23 tahun tiba dengan tidak diberi harapan memenangi sebarang pingat membuat kejutan dengan memenangi pingat emas pada Sukan SEA-25 itu.

‘Kemenangan’ itu dihadiahkan oleh hasil gol sendiri pemain Vietnam, Mai Xuan Hop pada minit ke-84 sekali gus menjadikan jumlah pungutan pingat kontinjen negara sebanyak 40 emas di sini.

Kali terakhir Malaysia memenangi emas untuk bola sepak pada Sukan SEA Kuala Lumpur 1989, dengan kemenangan 1-0 ke atas Singapura. [read more]

Video gol kemenangan (dari TV3 oleh VideoKL.com)

Video Malaysia vs Thailand (2-1) Sea Games Highlight TV3

Tahniah aku ucapkan untuk Young Tigers yang mengalahkan Thai dalam bola sepak peringkat kumpulan A di sukan SEA Laos 2009. Dalam pada masa 95% orang predict Malaysia boleh kalah nak lawan team kuat yang hanya perlu seri, tapi kalau semangat boleh jugak menang.

Semangat macam ni yang kita nak. Dah tinggal 1-0 pun kejar juga. Bukan nye tak boleh buat masalahnye selama ni kita tak buat.

Semi-Final nanti jumpa tuan rumah Laos. Jangan pandang ringan dengan Laos. Semangat “home” diaorg boleh tahan jugak.

bola_malaysia_thailand_seagames
Gambar oleh BHarian Online

Kat bawah ni ada video berita dari TV3. Video ni bukan official sebab dari side so jauh dan tak clear. Nak untung punye pasal, charge broadcasting mahal2 lepas tu takde sapa nk bayar. Bongok punye Laos kadang kadang tu tamak jugak macam politician Malaysia.

Video Highlights : Malaysia vs Manchester United (2-0)

mas-man2Seperti yang dijangka, Malaysia kalah kali kedua dengan ManUtd, tapi okey la.. 2-0, yang score Macheda dengan Owen. Aku tak pegi tengok live, tapi kalau setakat tengok highlight, 2 gol tu gol biasa aje.. sebab defence kelam kabut depan gol. dari segi marking player pun macam still berterabur. Boleh improve lagi..

Tahniah la jugak buat player Malaysia, ada la jugak 5 6 orang player yang memang semangat main. takde la macam dulu, lari pun nak taknak..

Video from Youtube kat bawah;

Video Highlights : Malaysia vs Manchester United (3-2)

Malaysia vs Manchester UnitedSape pegi game bola Malaysia lawan Manchester United kelmarin? Ces kalau lah aku dapat pegi.. Sokong Malaysia la! Sokong MU buatpa (sorry aa fan ManU 😀 ) Sapa yang tak pegi tu boleh tengok game highlight kat bawah from Youtube.

Tak salah aku Msia dulu pernah kalah 6-0 ke berapa tak ingat. Tapi memang lauk la masa tu. Boleh kira fight tu kalau setakat 3-2! FAM pun boleh la senyum sikit. Asyik kena kutuk aje boring jugak. Hari Isnin ni ada game lagi. Harap2 at least bagi fight la sikit. Tapi selalunya team Malaysia ni satu game je kuat. Lepas tu lembik. Jangan game Isnin ni lauk sudah. Stamina lemah sikit kot.

Walaupun Rooney, Nani dan Owen Score, aku rasa goal Amri Yahyah tu boleh puji la.. Timing beb! Nak lepas Van der Sar pulak tu. Van der Sar memang suka keluar goal pun.. tak serik serik lagi haha..

Cuma ada satu je yang aku rasa kuciwa sikit. Pasal PM kita 1Malaysia tu la. Apa komen dia?

“Kita kalah 3-2. Saya ingat kita kalah 6-0,” katanya berseloroh.. (source: Utusan)

Alamak tuan berhormat, bagila semangat kat player kita tu sikit. Tunjukkan la sokongan moral orang No1 Malaysia.. Kesian player kita main semangat kat padang, rupa-rupanya PM budget kalah lauk.. Maybe saje nak buat joke. Tapi jadi PM bukan nak jadi Raja Lawak tok Najib oi. Time time macam ni biarlah ada moral support.

Okey la korang boleh tengok game highlight kat bawah:

Playstation 3 (PS3) release date

Playstation 3 (PS3)

CPU:

* Cell Processor

* PowerBC-base Core @ 3.2GHz

* 1 VMX vector unit per core

* 512KB L2 cache

* 7 x SPE @3.2GHz

* 7 x 128b 128 SIMD GPRs

* 7 x 256KB SRAM for SPE

* * 1 of 8 SPEs reserved for redundancy

* total floating point performance: 218 GFLOPS

GPU:

* RSX @550MHz

* 1.8 TFLOPS floating point performance

* Full HD (up to 1080p) x 2 channels

* Multi-way programmable parallel floating point shader pipelines

Sound:

* Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell- base processing)

* 256MB XDR Main RAM @3.2GHz 256MB GDDR3 VRAM @700MHz

System Bandwidth:

* Main RAM 25.6GB/s

* VRAM 22.4GB/s

* RSX 20GB/s (write) + 15GB/s (read)

* SB

System Floating Point Performance:

* 2 TFLOPS

I/O:

* USB Front x 4, Rear x 2 (USB2.0)

* Memory Stick standard/Duo, PRO x 1

* SD standard/mini x 1

* CompactFlash (Type I, II) x 1

Communication:

* Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2) Wi-Fi IEEE 802.11 b/g

* Bluetooth 2.0 (EDR)

Controller:

* Bluetooth (up to 7)

* USB 2.0 (wired)

* Wi-Fi (PSP)

* Network (over IP)

A/V Output :

* Screen size: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p

* HDMI: HDMI out x 2

* Analog: AV MULTI OUT x 1

* Digital audio: DIGITAL OUT (OPTICAL) x 1

Supported Disc Media:

CD PlayStation CD-ROM, PlayStation 2 CD-ROM, CD-DA, CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW, SACD, SACD Hybrid (CD layer), SACD HD, DualDisc, DualDisc (audio side), DualDisc (DVD side)

DVD: PlayStation 2 DVD-ROM, PlayStation 3 DVD-ROM, DVD-Video, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW

Blu-ray Disc: PlayStation 3 BD-ROM, BD-Video, BD-ROM, BD-R, BD-RE

source : PS3-Hacks

Bila agaknya PS3 akan dijual kat Malaysia? Kat sini start jual maybe awal tahun ni.. harga pun rasanya tak jauh beza dengan PSOne dan PS2, maybe dalam ¥25,000 – ¥35,000.

p/s : WE7 pun tak lepas