Omoide – Kishibe Masaaki

PC yg teramat lembab.. memaksa aku mendelete suku “junk” data dari segenap folder.. tiba tiba terjumpa satu folder.. title : omoide? wtf?… ooo.. baru aku ingat… aku record masa tengah syok layan acoustic dulu2.. ada la dalam 5 tahun lepas kot.. hihihi.. sangat “nerd” rasa dihati, tapi apakan daya, aku upload jugak kat youtube..hihihi.. malu2..dah […]

SONY Mylo – Personal Communicator

Terjatuh cinta dengan Sony Mylo, latest Sony product yg bakal konker(?) broadband-communication-wireless-internet-access-device (betul ke ayat ni?) Source : Gizmodo Detail : :: MYLO stands for “My Life Online” :: Support instant messaging (Google Talk, Yahoo! Messenger?????) :: Support web browsing (Built-in Opera Web Browser) :: Support e-mailing (Yahoo! Mail, Gmail) :: VoIP capabilities via Skype […]

Gakkido & Picking Garage’s new webbie..

At last, complete jugak website ni.. Bukan senang rupenye nak transfer fr Oscommerce ke Zen-Cart. Admin Interface dia hampir same.. tak banyak perubahan.. Tapi makan banyak masa nk study ape beza dua2 cart system ni.. plus, Zen-Cart boleh kate “almost” zero community support untuk Japanese.. nk translate fr English to Japanese pun quite mencabar.. yang […]

Kani-kuri-mu-korokke ( Creamy Crab Croquette ) Recipe

Kani-kuri-mu-korokke ( Creamy Crab Croquette ) Ingredients:(for 4 servings) 1 pack crab meat 1/2 onion 1 tablespoon butter 1/2 teaspoon honey Making the white sauce 50g butter 7 tablespoon flour 2 cups milk salt and pepper to season Outer skin (bread crumbs skin) flour egg bread crumb How to make: 1. Cut crab meat into […]