Space Cop Gavan (Gaban) kembali ke layar selepas 30 tahun

Berita baik untuk peminat siri TV Space Cop Gavan/Gaban (宇宙刑事ギャバン) kerana sebuah movie pertarungan antara Gaban dengan Gokaiger (海賊戦隊ゴーカイジャー) sedang difilem dan akan ditayang di Jepun pada 21 Januari 2012. Wayang bertajuk Gokaiger VS Gaban (海賊戦隊ゴーカイジャーVS宇宙刑事ギャバン) itu turut dibintangi pelakon asal Gaban yang telah berusia 56 tahun iaitu Kenji Oba (大葉健二) Source : ギャバン30年ぶり復活!ゴーカイジャーと夢共演 (Yomiuri)

Eiichiro Oda lukis Mechaike’s Members macam One Piece

Sapa fan One-Piece anime/manga yang tengok Mechaike semalam mesti jeles dan bengang sebab Eiichiro Oda lukiskan gambar members tv program Mechaike tu macam One Piece. Agak2nya camne nak mintak tolong Oda Sensei lukiskan gambar aku aa? Wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/One_Piece Onepiecewikai : http://onepiece.wikia.com/wiki/Main_Page

Kod Gitar Lagu Space Cop Gaban

Requested by Jamal, simple chording yang aku buat untuk lagu tema hero tv show zaman 80-an. Lagu ni tricky sikit sebab kena main kod-rhythm. Dan untuk transfer dgn bunyi gitar tu agak susah untuk beginner. Tapi cuba dengar video gaban kat bwh ni dan try main kod-rhythm yang sama dengan gitar. Ada satu kod yang […]

Ulasan buku – The World’s Easiest Astronomy Book

Berita baik untuk peminat outerspace, tapi tak suka baca heavy stuff, buku The World’s Easiest Astronomy Book ni paling sesuai untuk anda. Aku dah baca buku ni dan aku rasa even budak darjah enam baca pun boleh faham (dengan syarat kena faham english la). Pengarang buku ni adalah ???? (Nakagawa Hitoshi), bekas pegawai di Japan […]

What is your internet speed?

Aku baru tukar internet connection last week, dari YahooBB’s ADSL ke NTT’s fiber optic. Sebab utama aku tukar adalah 1- Connection Yahoo sangat slow kalau hujan (aku tak tahu sebab apa..) 2- Adsl plan nyer sedikit mahal – Aku pakai 50Meg plan, basic around ¥4500, plus plus aku bayar dalam ¥7500/month. Yupp that is pretty “Cha-ching!”.. […]