Kod Gitar lagu KBSR – Kiri dan Kanan

Lagu ni aku rasa semua orang tahu.. Antara lagu2 terawal kita belajar masa sekolah rendah darjah satu, lagu “Kiri dan Kanan” ciptaan Pn. Seri Shamsiah Hashim. Lagu ni kalau tengok kat lirik dia, sangat simple, tapi mengajar budak bukan sahaja menyanyi, tapi jugak basic menari. Atau dalam term pendidikan “Aktiviti Melalui Nyanyian”. Tapi kan masa […]

Kod Gitar Lagu KBSR (Tahap 2) – Anak Itik Tok Wi

Selepas hampir setahun tak update tab, aku rasa dah boleh start balik dah. Banyak gila request lagu actually baik melalui chatbox ataupun email, dalam sehormat2 cara dan tatasusila (seperti : terima kasih sdr zairul.. bla bla.. minta maaf menggangu.. kalau ada masa nak request la lagu.. ni bla bla.. terima kasih sekali lagi.. bla bla) […]