Kod Gitar Lagu Space Cop Gaban

Requested by Jamal, simple chording yang aku buat untuk lagu tema hero tv show zaman 80-an.

Lagu ni tricky sikit sebab kena main kod-rhythm. Dan untuk transfer dgn bunyi gitar tu agak susah untuk beginner. Tapi cuba dengar video gaban kat bwh ni dan try main kod-rhythm yang sama dengan gitar.

Ada satu kod yang mabe korang jarang tengok, kod B7#9 (baca B SEVEN FLAT NINTH) Prektis kod ni.

Senarai kod yang pakai dlm lagu ni kat bawah ni.

    Am  B  B7  B7#9  C  C/G  D  D/F#  Em  G

e|--0---2--2---x-----0--0----2--2-----0---3---
B|--1---4--0---3-----1--1----3--3-----0---0---
G|--2---4--2---2-----0--0----2--2-----0---0---
D|--2---4--1---1-----2--2----0--0-----2---0---
A|--0---2--2---2-----3--3----x--x-----2---2---
E|--x---x--x---x-----x--3----x--2-----0---3---

Selamat mencuba!

Dan untuk yang tak tahu, tajuk asal adalah “Uchu Keiji Gavan” < - Dibaca dengan pelat Jepun jadi Gaban.
Date: 10.08.2010
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject: Uchu Keiji Gavan (Space Cop Gaban)

[Intro] 

Em D/F# C/G | G A B | B7#9 B7#9 B7#9 B7#9 | Em B7 Em B7 Em |


[Verse]

Em             Em D/F# G Am G              B7
Otoko nan daro,               Kuzukuzu suruna yo

Em               Am G C D G              B 
Mune no enjin ni,           Hi wo tsukero

Em               Am        C
Orewa koko daze, Hito ashi osaki

D                   G        Am B7            Em D C B7 
Hikari no hayasa de ashita e,      Dashshu sa

 
[Chorus]

Em               Am     D             Em
Wakasa wakasa te nanda, Furimukanai koto sa

Am       D     C            B7
   Ai te nanda, Tamerawanai koto sa

Em                   D
Gavan, Abayo namida  Gavan, Yoroshiku yuki

C           B7    Em 
  Uchu Keiji,   Gavan

[Outro] Em D/F# C/G | G A B | D Em

Update : Anak aku pun dah syok layan gaban macam bapak dia jugak;

Kod Gitar Suasana Hari Raya – Anuar Zain & Ellina

Date: 15.11.2005
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya

Original Key : Eb
Tab key : D

Cara main : Capo 1st fret, dan main ikut kod/tab di bawah.

Chords:

Em      022000
A       x02220
D       xx0232
Bm      x24432
D7      xx0212
G       320003



Intro : Em A D Bm Em A D



             Em         A             D   Bm
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa

              Em        A               D    D7
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira

       G             A         D             Bm
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa

         Em            A                D
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira



              Em           A            D    Bm
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi

            Em           A            D  D7
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi

        G        A           D          Bm
Suasana hari raya walau di mana pun jua

           Em         A                  D
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa



Chorus 1:

           Em A        D
Kuih dan muih beranika macam

         Em       A         D
Makanlah jangan hanya di pandang

           Em   A         D
Ketupat rendang sila nikmati kawan

        Em      A       D
Penat memasak malam ke pagi

            Em  A          D
Wajik dan dodol jangan lupakan

              Em    A        D
Peninggalan nenek zaman berzaman

            Em   A             D
Asyik bersembang pakcik dan makcik

         Em        A       D
Hai duit raya lupa nak di beri



Em A D Bm Em A D
Em A D Bm Em A D



             Em         A             D   Bm
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa

              Em        A               D    D7
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira

       G             A         D             Bm
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa

         Em            A                D
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira



Ulang Chorus



Em A D Bm Em A D
Em A D Bm Em A D