20 hadiah untuk geeks

Tak tahu nak bagi hadiah apa?

Cuba sarung bantal icon Photoshop, Flash, Dreamweaver etc from Adobe?

Atau mug yag boleh dikacau dengan sendiri?

Atau juga hadiah cincin LEGO untuk teman wanita?

Lagi gambar dan idea di 20 Emergency Holiday Gifts For Geeks

Apa nak buat dengan Mac yang dah rosak?

Mac lama dah rosak dan terbengkalai di rumah anda tapi tak tahu nak buat camne? Nak jual tak laku, nak buang rasa sayang. Tengok gambar kat bawah, mungkin boleh beri idea kepada anda macam mana nak recycle Apple Mac anda

via Izismile.com

Awesome Connect the Dots Art

Selalunya kalau connect the dot untuk budak-budak gambar senang-senang je. Tp kalau dah artist yang lukis jadi lain la pulak. Imagination kadang-kadang melampau :p

via AcidCow.com

Dari sketch kosong camni;

Jadi macam ni;

more pics @ David Jablow’s Flickr photostream

Kalau tin pun boleh jadi art

Ada macam macam cara untuk lariskan jualan. Kalau susun produk macam biasa mungkin tak menarik perhatian pelanggan. Nak cuba susun barang macam kat bawah ni? Mana tahu boleh dapat anugerah Employer of the month. Yapi jangan lebih-lebih nanti customer tak sanggup nak ambik beli sebab lawa sangat :p

via @walyou.com

Baby Dream Pics

Apa agaknya yang baby mimpi masa tidur? Copywriter, Adele Enersen ada teknik menarik dan kreatif untuk tunjukkan apa mimpi anaknya yang baru lahir.

Mutiara kegemaran sotong?

Tarzan?

Ulat buku?

Penyanyi rock?

Invisible friend?

Main bola sepak?

Alice in Candyland?

Babyzilla?

more pics @ http://milasdaydreams.blogspot.com/

Kalau internet browser adalah basikal..

Kalau Opera browser ni modern dan laju. Masa mula-mula keluar dulu kena bayar mahal. So sampai sekarang masih tak ramai orang pakai..

Google Chrome pulak baru dan sangat ringan.. Takde aksesori tambahan.. Senang untuk orang yang pakai benda yang simple-simple je.

Safari pun laju jugak, tapi pelik sikit.. Lepas tu kena ikut jalan dia je.. Jalan kat “tingkap” dia slow sikit

Internet Explorer ni dulu-dulu punye stail.. Dia boleh tambah-tambah kalau nak letak barang tapi nanti jadi berat gile.. Nak naik bukit pun susah..

Firefox pulak jadi pilihan utama sebab boleh tambah addons hehe..

90% aku pakai chrome.. sebab laju dan simple.. tapi untuk webbie yang perlu plugins, atau addons untuk download video etc tu aku pakai firefox. 1% aku pakai jugak ie sebab ada sesetengah website yang “PAKSA” user pakai ie macam ebrowse bluehyppo..

Apa browser pilihan anda??

Pic Source : http://ftkst.com/p9281 (In Japanese)