Lain hulu lain parang..

Mula-mula dia kata:

‘Hadiah Myvi untuk pemohon MyKad!!’

lepas tu esok ada orang lain kata:

‘Myvi untuk pemohon MyKad satu idea bodoh’

lepas tu ada orang lain lagi kata:

Hadiah motosikal bagi Mat Rempit tangkap peragut!

Agak2 nya apa nanti orang yg selain dari orang lain lagi tu kata?

Kata aku kepada diri sendiri (in Japanese):

“Maibi no purezento moratta yume wo mita ore…. bakadanaa….”

Kandang what?

13450749.jpgAn Amazing discovery on Zack’s way to Berllitz.. Sebuah kedai yg diberi nama “Kandang Babi” hahahaha… bangang la jepun ni eh.. ade ke pegi direct translate “Buta-Ya” tu kan dah jadi kandang babi namanye.. tobat pakcik tak masuk hehehe.. actually banyak lagi kedai nama pelik2 kat Okayama ni.. mmm patut aku buat collection… cam ada satu saloon kat tsushima tu “Hair and Make Scratch”.. hahahahaha

Datuk K, Siti Nurhaliza, Lagu dan anaknya..

Lepas Siti dan Datuk K kawin, agak-agak camne muka anak diorg?

Siti dan Datuk K

Anak Siti dan Datuk K

ekeke.. thanks Shikin from Farisian Alumni

Back to popular demand, video lagu siti dan datuk K, by pojansdnbhd

Lirik :

sebuah gubahan lagu yang digubah,
untuk melahirkan perasaan seorang orang-orang bujang,
Yang meminati siti nurhaliza, bukan sahaja di malaysia,
malah di singapura, brunei, brunei, kemboja, laos,
dan juga mana-mana.. mungkin sampai ke jepun..

perkahwinan sit.. datuk.. datuk k dan juga siti nurhaliza
untuk kamu berdua kami gubahkan lagu ini.. terimalah..

Ooh yeah.. 3x

bila siti jauh aku rasa rindu hey
kalau dia kawin aku tak nak datang seh
kerana dia kawin dengan datuk k
datuk k datuk k k, k k k..

kau nak kawin dengan siti
kau dah potong jalan kami
ini tak boleh jadi
kau memang tak sedar diri.. yeay

background vocal (wowow yeay..)

dulu siti kata tak kisah siapa laki
asal kan dia seorang yang baik hati
tapi siti sekarang sudah mungkin janji
kawin dengan datuk duda pulak tu lagi

background vocal (wowow yeay..)

datuk k nak kawin dengan siti
kau dah potong jalan kami
ini tak boleh jadi

background vocal (wowow yeay..)

walaupun kau telah menghancurkan hatiku
akukan tetap meminati mu
walau pun sudah tiga dagu
aku belum siap lirik yang ini punya

background vocal (wowow yeay..)

walaupun begitu kami mengucapkan selamat pengantin baru,
bagi siti nurhaliza dan juga datuk k,
semoga mahligai yang dibina,
majlis yang akan berlangsung di KLCC,
yang memakan belanja lima ratus ribu ringgit malaysia
akan berkekalan tidak seperti yusri dan erra,
yang sedang memikirkan untuk mendapatkan perceraian,
setelah majlis yang menelan belanja beribu-ribu juta ringgit malaysia,
bukankan lebih baik didermakan kepada anak-anak yatim,
dan juga anak-anak yang kurang upaya tapi tak apa,
begitulah dunia artis yang penuh dengan pembaziran dan penipuan

ooo yea??????
ooo yea yea
datuk k datuk k k k k k k k k.. (fade out)

Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2850

Di fwd dari alumni group.. katanye tahun 2850.. tapi rasenye by 2100 mesti dah ade kes ni :p

Anyway, have fun bace, at least kasik idea baru berniaga untuk org mesia.. takde la asyik iklan cepat kaya je..

Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu….

Pelanggan : heloo,saya nak pesan Pizza

Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan

Pelanggan : OK, sekejap. No nya : 790615-08-5331

Operator : Ok Encik Rahmat ,berumur 41 tahun, encik tinggal di Jalan Hang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah Alam. nombor telefon rumah : 03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit : anda 016-6666222 ,encik menelefon dari mana?

Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?

Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.

Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza – pakej family

Operator : Itu bukan idea yang bagus encik

Pelanggan : kenapa pulak?

Operator : Dari medical record cik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.

Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?

Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza

Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?

Operator : Hmmm minggu lalu encik baru pinjam buku yang berjudul “Popular Hokkien Dishes” dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.

Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yg saya pesan tadi?

Operator : Tapi pakej family kami takkan cukup untuk anak encik yang berjumlah 7 orang .., jumlah keseluruhan adalah RM80.00

Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.

Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad Visa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan bayaran bulan rumah encik.

Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum penghantar pizza sampai , ke rumah saya.

Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00

Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash kat sini. Berapa lama Pizza akan di hantar?

Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lama dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai encik.

Pelanggan : APA ????

Operator : Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan pakcik?

Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile. Sape bagi bukak rekod org lain sesuka hati ni? ada yg nak kena belasah ni??!!

Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dah lupa tarikh 15 Mei 2010 encik pernah kena tahan lokap sebulan sebab bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza ALam Sentral, Shah Alam.

Pelanggan : (Terdiamm….)

Operator : Ada nak tambah yang lain encik?

Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2 botol coca cola kan?

Operator : Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada juga mengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko…..

Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA!

Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarang komen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online pada website kami,username dan passwordnya tercetak pada
bahagian bawah kotak pizza yang encik pesan… terima kasih kerana telah menghubungi Pizza Hot….

Selamat menyambut hari lahir pertama untuk aku (selepas suku abad)

Kira-kira 2 minggu lepas (7hb Feb), selamatlah aku menyambut hari lahir yang ke-26.. aiyo.. aku dah 26 beb.. tp bak kata Kosuke, eien no daigakusei.. hampeh nye kosuke..

apa rase? rase sedih.. sebab;
1. sumer member aku dah balik msia..
2. member aku yang tinggal sini either tgh 4th yr (akan balik bulan 3 ni, tgh sambung buat master, or tgh kerja..)
3. sejarah hidup aku masa freshyr + 2nd yr akan ter’burn’ bersama2 org2 yg bakal balik mesia.. not that i have a camera before untuk snap pic.. so, memory = zero
4. member aku tak ramai yg ade blog..
5. aku bakal menjadi super sempai yg masih jadi gakubusei.. bak kata tosho member jidi, ‘PENAUNG’..

rasa bangga + fukuzatsu sebab;
1. life aku dah byk berbeza dgn zaman2 gile dulu.. aku dah tak enjoy weekends untuk live show or tgk live show, or ikut Syacho pegi tgk show2 lain (censored one)..
2. syusseki aku okay berbanding dulu..
3. last chukan shiken untuk rikigaku aku dpt 11/15.. which is biasanya budak msia dpt average 6/15..
4. aku ade kompeni kecik untuk manage website2 mega company dan kilo company lain..
5. aku dah byk fikir pasal future & afterlife..

pernah rasa hidup best? duit byk, rumah lawa, keta power, gitar 5? tp bila dah tak bersyukur sumer kena tarik.. hidup merata.. problem lepas satu2 tak setel2.. nk motivate diri sendiri bukan senang pulak tu.. aku dah lepas 2 tahun zaman gelap.. harap2 lepas ini adalah mase untuk aku rebuild balik.. study sampai sotsugyo, kerja, kawin, beli keta, beli umah, beli plasma tv, sambung Wowow balik, main golf dgn jidi selepas subuh sampai diorg kasik breakfast..

anyway, aku terjumpa artikel yg tosho ciplak dr member dia.. untuk hiburan aku yg bummed..

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?…hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates
semua kat sebelah…

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt…program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb…

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan…kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan – shopping complex yang popular utk meluangkan masa dgn family. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china
tu…ada yang suka stoking tebal laaa…

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee, Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, ‘telur’ keras warna warni, ‘rokok’ chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, ‘Ti Kam’. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh…

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa…

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, ‘Pepsi Cola one-two-three’, ‘Police & Sentry’, kejar2 duduk…

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2 color tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.
baling2 kapur laa.

hmm…budak2 kat university skarang, kebanyakan nye lahir thn 1987/88, skarang digelar ‘remaja’.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu ‘We Are the World, We Are the Children…’ dan lagu ‘Uptown Girl’ yang diorg tau, yg Westlife nyanyi….bkn Billy Joel nyanyi…

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun ‘Atari’ dgn ‘Game & Watch’.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih…dan diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa handphone…

hmm…jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum. 🙂

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin. yang dah ada anak dua pun ada!

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je.

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone.

5. masa dulu main game keset..hehe..time tu ygm femes ‘contra’ , ‘mario’ …

6. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari.

7. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile
bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2, nakal2 dulu…

8. last skali, bile dah bace email ni, korang akan terpikir utk
forwardkan dkt member2 lame korg. Sure diorg suke punye laa…hehehse