Aplikasi Facebook for Android v1.8.0 – Apa yang terkini?

Aplikasi rasmi Facebook versi Android 1.8.0 telah keluar sejak semalam seperti yang diketahui pengguna android lain. Perbezaan yang ketara terutama pada user interface, versi baru ini tampak lebih kemas dan agak laju berbanding versi sebelumnya. UI nya hampir sama dengan versi mobile (m.facebook.com), oleh itu jika anda sudah biasa menggunakan versi mobile, rasanya tiada masalah […]

Kenapa kami jatuh cinta dengan HTC Desire HD?

Desire HD adalah antara produk keluaran OS Android terbaik dari syarikat pembuat smartphone taiwan, HTC. Kenapa aku cakap terbaik? Sebab dah pakai sejak November tahun lepas tapi ada sesetengah fungsi yang ada pada HTC series terutama setelah diperkuat dengan HTC Sense yang masih tidak dapat ditandingi pencabar terdekat lain seperi Galaxy (SAMSUNG), Xperia (SONY), Droid […]

3 aplikasi android percuma terbaik untuk pemain gitar tegar

Anda pengguna android? Tahniah kerana dalam artikel ini aku nak promo 3 aplikasi terbaik untuk guitarist. Yang paling best, semua adalah percuma! Kita ni memang pantang benda free. Kat bawah ni aku syorkan 3 aplikasi android pilihan aku sendiri yang aku fikirkan dapat menolong terutama kepada yang baru nak berjinak-jinak dengan alam pergitaran. Kenapa 3 […]

2 weeks with HTC Desire HD

Dah dua minggu pakai HTC Desire HD, apa yang mampu aku cakap adalah – kagum dan kaget? kaget?? Aku tak sangka platform Android boleh pergi sejauh ini. No wonder lah, sebab itu android dah pintas iphone tahun ni dari segi user growth. Banyak orang membincangkan yang mana lebih baik. Android atau iPhone? Pada aku nak […]

Kenapa ada ura-ura mengharamkan Blackberry di Malaysia?

Kerana satu sebab – sekuriti negara. UAE adalah antara negara yang telah pun mengharamkan Blackberry dan difahamkan India dan Indonesia juga sedang memikirkan untuk mengambil langkah yang sama. Negara-negara lain juga mungkin akan mengikuti langkah ini. Apa masalah sekuriti Blackberry sehingga boleh diharamkan oleh sebuah negara? Yang menariknya ini bukan sebab kelonggaran sekuriti, tetapi masalah […]

Softbank 911SH 3G

Added to my wishlist.. Softbank 911SH 3G Price : Free Features; Optimized for One Seg with a 22 mm-wide slim body A slim design with metal accents. The contrasting gloss finish and line texture finish for the surface along with the unique slim body complete this One Seg handset. 3-inch widescreen QVGA mobile ASV LCD […]

SONY Mylo – Personal Communicator

Terjatuh cinta dengan Sony Mylo, latest Sony product yg bakal konker(?) broadband-communication-wireless-internet-access-device (betul ke ayat ni?) Source : Gizmodo Detail : :: MYLO stands for “My Life Online” :: Support instant messaging (Google Talk, Yahoo! Messenger?????) :: Support web browsing (Built-in Opera Web Browser) :: Support e-mailing (Yahoo! Mail, Gmail) :: VoIP capabilities via Skype […]