20 hadiah untuk geeks

Tak tahu nak bagi hadiah apa?

Cuba sarung bantal icon Photoshop, Flash, Dreamweaver etc from Adobe?

Atau mug yag boleh dikacau dengan sendiri?

Atau juga hadiah cincin LEGO untuk teman wanita?

Lagi gambar dan idea di 20 Emergency Holiday Gifts For Geeks

Macam mana nak stack 77 kerusi dalam bilik seluas 1m padu?

Impian (?) ini akan jadi kenyataan sekiranya anda pakai kerusi lipat yang direka dari pereka belanda, Douwe Jacobs dan Tom Schouten, fluxchair. Kerusi dengan dimensi [640 x 620 x 850mm] ini jika dilipat boleh menjdai senipis 15mm, hampir sama nipis dengan sekotak DVD original. Kerusi ni boleh didapati dalam 8 warna, cuma sehingga artikel ini dibuat, masih belum di jual di Malaysia. Satu kerusi berharga €129.00 (tidak termasuk kos penghantaran) dan boleh dibeli di fluxstore.

Koleksi gambar bangunan pelik

Architecture memang best. Kalau tak amik mechanical engineering, dah confirm aku apply architecture. Kat bawah ni ada gambar bangunan menarik? aneh? unik? dari seluruh dunia.

via @Interior Holic

 

more pic :  10 Most Amazing Buildings In The World

My cups are boring

Cuba tengok cups, gelas, mugs kat dapur korang. Mesti banyak yang typical boring
type pattern design cups. So kalau nak beli mug baru, sekali sekala cuba tukar selera design sikit. Cuba tengok pics kat bawah, kan seronok kalau dapat minum dari bekas2 air camtu 🙂

Personally aku paling suka yang Mycuppacoffe tu sebab boleh adjust berapa “milky” air kopi kita tu. Boleh tukar mood sekali sekala. Nak pure black ke, regular ke..

Untuk sesapa yang romantic tu, boleh la bagi present kat bakal wifey korang the Engagement Ring Coffee Mug ni. Tak pun nak kasik terkejut officemate ke, kasik dia perasan sket haha.. Tapi hati-hati dengan pranks, jokes ni sebab sesetengah orang tak suka 😛

Untuk DLSR lovers pulak boleh try yg Zoom lenses coffee mug tu 😀 Tapi aku rasa yg ni photoshop art je. Kalau real ade memang best la!

cup01 cup02 cup03 cup04 cup05 cup06 cup07 cup08 cup09

So, korang nak yang mana??

Source : http://sozotokku.blog120.fc2.com/blog-entry-79.html

Most Interesting Bookstores Of The World

Pernah tak korang pegi kedai buku yang cool-artistic-modern-design-type-wise? Ada satu post di Session Magazines, yg kumpul koleksi beauty bookstores dari pengguna Flickr..

Rasa-rasanya kalau banyak bookstores yang ccol macam tu kat Malaysia, agak-agak boleh menambah minat rakyat kita untuk baca buku ke? Kadang-kadang (baca : 2 bulan sekali) aku pergi jugak ke Maruzen, Kinokuniya, sebab tempat nya besar jugak, saja tengok buku apa yang menarik. Yang best kat sini boleh baca kat kedai takde orang marah. Kira dah tengok buku yang okay baru beli. Kalau nak tengok gambar lagi boleh tengok kat Session Magazines tu.

most-interesting-bookstores-of-the-world02most-interesting-bookstores-of-the-world01most-interesting-bookstores-of-the-world09most-interesting-bookstores-of-the-world10most-interesting-bookstores-of-the-world12most-interesting-bookstores-of-the-world16

Mouse Bentuk Arrow?

Mouse

Functionality :

Compatible with Windows and Mac OS X.
Receiver USB connection.
Operating range: 2 meters.
Frame speed: up to 2300 fps.
Optical sensor resolution: 800 dpi.
Power: two AAA rechargeable or non-rechargeable batteries.
Switches to power saving mode if not moved.

Available at : http://www.artlebedev.com/portfolio/mus2/

Compare size