Panduan asas tune gitar : Cara yang mudah dan susah

Di bawah ini adalah contoh soalan dari mereka yang mula berjinak-jinak dengan alam pergitaran; – Macam mana nak tuning gitar? – Ada tak cara mudah tune gitar kapok? – Kenapa tune bunyi sumbang dan sengal? – Nak tune gitar tapi takut tali putus – Bagaimana nak tahu tuning gitar tu betul atau tak? Aku dah […]

Panduan asas bermain gitar (kod mudah)

Aku dah move section tablature from Tab Gitar Melayu, senang nk browse kot this time? Since tak banyak request nak senarai kod, so tak terpenuh gak :-p Untuk beginners yang baru-baru nak try main gitar tu elok sangatlah rujuk list itu dan Insya-Allah aku akan update dari semasa ke semasa. Anyway, good luck. Updated 19-16-2011 […]