20 hadiah untuk geeks

Tak tahu nak bagi hadiah apa?

Cuba sarung bantal icon Photoshop, Flash, Dreamweaver etc from Adobe?

Atau mug yag boleh dikacau dengan sendiri?

Atau juga hadiah cincin LEGO untuk teman wanita?

Lagi gambar dan idea di 20 Emergency Holiday Gifts For Geeks

Eiichiro Oda lukis Mechaike’s Members macam One Piece

Sapa fan One-Piece anime/manga yang tengok Mechaike semalam mesti jeles dan bengang sebab Eiichiro Oda lukiskan gambar members tv program Mechaike tu macam One Piece.

Agak2nya camne nak mintak tolong Oda Sensei lukiskan gambar aku aa?

One Piece - Mechaike ver.

Wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/One_Piece
Onepiecewikai : http://onepiece.wikia.com/wiki/Main_Page

Apa nak buat dengan Mac yang dah rosak?

Mac lama dah rosak dan terbengkalai di rumah anda tapi tak tahu nak buat camne? Nak jual tak laku, nak buang rasa sayang. Tengok gambar kat bawah, mungkin boleh beri idea kepada anda macam mana nak recycle Apple Mac anda

via Izismile.com

Kalau tin pun boleh jadi art

Ada macam macam cara untuk lariskan jualan. Kalau susun produk macam biasa mungkin tak menarik perhatian pelanggan. Nak cuba susun barang macam kat bawah ni? Mana tahu boleh dapat anugerah Employer of the month. Yapi jangan lebih-lebih nanti customer tak sanggup nak ambik beli sebab lawa sangat :p

via @walyou.com

Baby Dream Pics

Apa agaknya yang baby mimpi masa tidur? Copywriter, Adele Enersen ada teknik menarik dan kreatif untuk tunjukkan apa mimpi anaknya yang baru lahir.

Mutiara kegemaran sotong?

Tarzan?

Ulat buku?

Penyanyi rock?

Invisible friend?

Main bola sepak?

Alice in Candyland?

Babyzilla?

more pics @ http://milasdaydreams.blogspot.com/

People At Work

Soalan yang selalu kita dengar.. Do you love your work? Dan aku rasa tak banyak orang yang buat kerja yang betul betul dia minat. Macam aku. “Mechanical Designer”… hah?? Bunyi cam best tapi tak best.. Sebab mostly duduk depan pc. Adelah setahun 3 kali field work. Gile bosan. Perut makin lama makin bunchait 😛 Tapi kira bersyukur lah jugak. Walaupun boring boleh jugak makan.

Kalau tengok gambar-gambar kat bawah ni, walaupun ada sesetengah nya nampak cool dan best, aku rasa banyak lagi orang yang tak puas hati dengan work environment diorang. Ramai lagi yang kerja lebih teruk dari kita dan lagi teruk – dapat gaji keciput. Anda macam mana? Do you love your work?

Pic Source : Bolton.com | More Pics :  At work

m05_16907757m06_16898335m16_17805041m31_17052081m34_16735181m35_16725769