Twitter timeline feeds down – May 26th, 2011

Timeline feeds twitter kat Jepun dah down sejak pagi tadi. Ada yang kata dah 7-8 hours. Boleh post tweet, boleh access profile lain, but zero timeline. Kat Malaysia bagaimana? Okay tak atau dapat kosong macam kat bawah ni; Masih menunggu official statement. Adakah ini disebabkan bug, maintenance atau serangan siber? Yang pasti twitter user yang […]

Kenapa ada ura-ura mengharamkan Blackberry di Malaysia?

Kerana satu sebab – sekuriti negara. UAE adalah antara negara yang telah pun mengharamkan Blackberry dan difahamkan India dan Indonesia juga sedang memikirkan untuk mengambil langkah yang sama. Negara-negara lain juga mungkin akan mengikuti langkah ini. Apa masalah sekuriti Blackberry sehingga boleh diharamkan oleh sebuah negara? Yang menariknya ini bukan sebab kelonggaran sekuriti, tetapi masalah […]

What is your internet speed?

Aku baru tukar internet connection last week, dari YahooBB’s ADSL ke NTT’s fiber optic. Sebab utama aku tukar adalah 1- Connection Yahoo sangat slow kalau hujan (aku tak tahu sebab apa..) 2- Adsl plan nyer sedikit mahal – Aku pakai 50Meg plan, basic around ¥4500, plus plus aku bayar dalam ¥7500/month. Yupp that is pretty “Cha-ching!”.. […]

Gakkido & Picking Garage’s new webbie..

At last, complete jugak website ni.. Bukan senang rupenye nak transfer fr Oscommerce ke Zen-Cart. Admin Interface dia hampir same.. tak banyak perubahan.. Tapi makan banyak masa nk study ape beza dua2 cart system ni.. plus, Zen-Cart boleh kate “almost” zero community support untuk Japanese.. nk translate fr English to Japanese pun quite mencabar.. yang […]

Database Connection Error..

Dah dekat seminggu blog aku turun naik.. several mysql eror.. kekadang takley connect langsung mysql.. komplen kat Neureal.com kelmarin, pastu dia reply; “Hopefully the fix we just implemented would take care of this issue. ” Ringkas dan simple. Tapi oklah.. setakat ni dah laju cam dulu balik.. Sorry la kalau tension lambat bukak page aku.. […]