Van Persie’s New Jersey Number

Robin van Persie will wear the Arsenal No 10 shirt next season.

via : Arsenal.com

The Dutchman has taken on the number vacated by William Gallas, whose contract ended on June 30.

Van Persie follows in the footsteps of his compatriot Dennis Bergkamp, who donned the No 10 shirt during his Arsenal days.

FIFA World Cup Official Match Ball – Adidas Jabulani


Lawa jugak bola ni. Cuma dikatakan terlalu ringan dan tidak digemari penjaga gol kerana mudah berubah aluan di udara. C.Ronaldo suka la kot.

The Adidas Jabulani is the official match ball for the 2010 FIFA World Cup. The ball was unveiled in Cape Town, South Africa on December 4, 2009. Jabulani means “rejoice” in Zulu, and was developed at Loughborough University, UK.
The ball was also used as the match ball of 2009 FIFA Club World Cup in the United Arab Emirates, and a special version of the ball, the Jabulani Angola, was the match ball of the 2010 African Cup of Nations. This ball is also used in the 2010 Clausura Tournament of Argentina as well as the 2010 MLS season in the USA in the league’s colours of blue and green.

Source : http://en.wikipedia.org/wiki/Adidas_Jabulani

Pic Source : http://www.adidas-group.com/en/spiritofsports/Story_launch_Jabulani.aspx

Malaysia vs Syria Friendly Match – Video Highlight

Bawah ni video perlawanan persahabatan antara skuad bola sepak Malaysia lawan Syria pada 30 Disember di Stadium Nasional Bukit Jalil. Dalam game tu Malaysia menang 4-1 dengan 2 jaringan oleh Shafiq Rahim, Zaquan Adha Razak dan K.Gurusamy.

Tahniah diucapkan sekali lagi kepada team bola kita walaupun difahamkan Syria tidak menghantar first team nya dalam game hari tu.

Aku tak jumpa pun website yang tunjuk statistic game masa tu. Mainstream media kita pun cuma cakap sapa player kita yang score, takde list player untuk both teams, repot pun lebih kurang je.

Apapun kredit dan terima kasih pakcumie kerana sudi upload video ke Youtube.

Video Malaysia vs Thailand (2-1) Sea Games Highlight TV3

Tahniah aku ucapkan untuk Young Tigers yang mengalahkan Thai dalam bola sepak peringkat kumpulan A di sukan SEA Laos 2009. Dalam pada masa 95% orang predict Malaysia boleh kalah nak lawan team kuat yang hanya perlu seri, tapi kalau semangat boleh jugak menang.

Semangat macam ni yang kita nak. Dah tinggal 1-0 pun kejar juga. Bukan nye tak boleh buat masalahnye selama ni kita tak buat.

Semi-Final nanti jumpa tuan rumah Laos. Jangan pandang ringan dengan Laos. Semangat “home” diaorg boleh tahan jugak.

bola_malaysia_thailand_seagames
Gambar oleh BHarian Online

Kat bawah ni ada video berita dari TV3. Video ni bukan official sebab dari side so jauh dan tak clear. Nak untung punye pasal, charge broadcasting mahal2 lepas tu takde sapa nk bayar. Bongok punye Laos kadang kadang tu tamak jugak macam politician Malaysia.

Video Highlights : Malaysia vs Manchester United (2-0)

mas-man2Seperti yang dijangka, Malaysia kalah kali kedua dengan ManUtd, tapi okey la.. 2-0, yang score Macheda dengan Owen. Aku tak pegi tengok live, tapi kalau setakat tengok highlight, 2 gol tu gol biasa aje.. sebab defence kelam kabut depan gol. dari segi marking player pun macam still berterabur. Boleh improve lagi..

Tahniah la jugak buat player Malaysia, ada la jugak 5 6 orang player yang memang semangat main. takde la macam dulu, lari pun nak taknak..

Video from Youtube kat bawah;

Video Highlights : Malaysia vs Manchester United (3-2)

Malaysia vs Manchester UnitedSape pegi game bola Malaysia lawan Manchester United kelmarin? Ces kalau lah aku dapat pegi.. Sokong Malaysia la! Sokong MU buatpa (sorry aa fan ManU 😀 ) Sapa yang tak pegi tu boleh tengok game highlight kat bawah from Youtube.

Tak salah aku Msia dulu pernah kalah 6-0 ke berapa tak ingat. Tapi memang lauk la masa tu. Boleh kira fight tu kalau setakat 3-2! FAM pun boleh la senyum sikit. Asyik kena kutuk aje boring jugak. Hari Isnin ni ada game lagi. Harap2 at least bagi fight la sikit. Tapi selalunya team Malaysia ni satu game je kuat. Lepas tu lembik. Jangan game Isnin ni lauk sudah. Stamina lemah sikit kot.

Walaupun Rooney, Nani dan Owen Score, aku rasa goal Amri Yahyah tu boleh puji la.. Timing beb! Nak lepas Van der Sar pulak tu. Van der Sar memang suka keluar goal pun.. tak serik serik lagi haha..

Cuma ada satu je yang aku rasa kuciwa sikit. Pasal PM kita 1Malaysia tu la. Apa komen dia?

“Kita kalah 3-2. Saya ingat kita kalah 6-0,” katanya berseloroh.. (source: Utusan)

Alamak tuan berhormat, bagila semangat kat player kita tu sikit. Tunjukkan la sokongan moral orang No1 Malaysia.. Kesian player kita main semangat kat padang, rupa-rupanya PM budget kalah lauk.. Maybe saje nak buat joke. Tapi jadi PM bukan nak jadi Raja Lawak tok Najib oi. Time time macam ni biarlah ada moral support.

Okey la korang boleh tengok game highlight kat bawah:

Owen joins Manchester United in shock move

Of all good strikers.. why Owen?

Michael Owen has been confirmed as a Manchester United player. The striker has signed a two-year deal to play at Old Trafford and no transfer was paid as the former Liverpool, Real Madrid and Newcastle forward was a free agent.

Empics
Michael Owen: A free agent who joins on a deal believed to be incentivised
United manager Sir Alex Ferguson happily confirmed the deal saying, “Michael is a world class forward with a proven goalscoring record at the highest level and that has never been in question. Coming to Manchester United with the expectations that we have is something that Michael will relish”

[Continue reading @ soccernet]

Owen Joins United @ manutd.com

Owen Joins ManUtd
Owen Joins ManUtd

Jawatan Kosong FAM

Source : FAM.org.my

FAM sedang mencari individu-individu yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan beberapa jawatan dalam Persatuan Bolasepak Malaysia. Bagi mereka yang berminat dan mempunyai kelayakan yang sesuai, sila hantar permohonan anda kepada Setiausaha Agung FAM bersama-sama dengan butiran peribadi, gaji yang dipohon, salinan sijil dan gambar.

1. PENGARAH TEKNIKAL BELIA (Kontrak / Sepenuh masa)

2. KETUA JURULATIH SUKAN SEA (Kontrak / Sepenuh masa)

Kelayakan:

Diploma Lesen Profesional

Lesen A

Mempunyai Ijazah dalam Sains Sukan atau yang setaraf.

Tarikh tutup permohonan ialah pada 15 JANUARI 2009.

WARNING : RULES TO ALL WOMEN

Fwded from alumni forums.. Thanks Lechek

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Extremely important advice and recommendations to be passed on to wives, girlfriends, fiances, mothers, sisters, daughters, etc. (to all women in general) These rules are to be communicated prior to the World Cup in June/July this year?????? FAILURE TO ADHERE TO THE RULES STIPULATED AS PER BELOW WILL RESULT IN SEVERE REPERCUSSIONS.

List Of Rules.

1. From 9 June to 9 July 2006, you should read the sports section of the newspaper so that you are aware of what is going on regarding the World Cup, and that way you will be able to join in the conversations. If you fail to do this, then you will be looked at in a bad way, or you will be totally ignored. DO NOT complain about not receiving any attention.

2. During the World Cup, the television is mine, at all times, without any exceptions. If you even take a glimpse of the remote control, you will lose it (your eye).

3. If you have to pass by in front of the TV during a game, I don??????t mind, as long as you do it crawling on the floor and without distracting me. If you decide to stand nude in front of the TV, make sure you put clothes on right after because if you catch a cold, I wont have time to take you to the doctor or look after you during the World Cup month.

4. During the games I will be blind, deaf and mute, unless I require a refill of my drink or something to eat. You are out of your mind if you expect me to listen to you, open the door, answer the telephone, or pick up the baby that just fell from the second floor??????.it wont happen.

5. It would be a good idea for you to keep at least 2 six packs of Coke in the fridge at all times, as well as plenty of things to nibble on, and please do not make any funny faces to my friends when they come over to watch the games. In return, you will be allowed to use the TV between 7am and 5pm, unless they replay a good game that I missed during the day. This rule however is discretionary. (please refer to rule 2)

6. Please, please, please!! if you see me upset because one of my teams is losing, DO NOT say ??????et over it, its only a game?????? or ??????on??????t worry, they??????ll win next time?????? If you say these things, you will only make me angrier and I will love you less. Remember, you will never ever know more about football than me and your so called ??????ords of encouragement??????will only lead to a break up or divorce (not necessarily in that order).

7. You are welcome to sit with me to watch one game and you can talk to me during halftime but only when the commercials are on, and only if the halftime score is pleasing me. In addition, please note I am saying ??????ne??????game, hence do not use the World Cup as a nice cheesy excuse to ??????pend time together??????

8. The replays of the goals are very important. I don??????t care if I have seen them or I haven??????t seen them, I want to see them again. Many times.

9. Tell your friends NOT to have any babies, or any other child related parties or gatherings that requires my attendance because:
a) I will not go,
b) I will not go, and
c) I will not go.

10. But, if a friend of mine invites us to his house on a Sunday to watch a game, we will be there in a flash.

11. The daily World Cup highlights show on TV every night is just as important as the games themselves. Do not even think about saying ??????ut you have already seen this??????why don??????t you change the channel to something we can all watch???????? the reply will be: ??????efer to Rule #2 of this list??????

12. And finally, please save your expressions such as ??????hank God the World Cup is only every 4 years?????? I am immune to these words, because after this comes the Champions League, Italian League, Spanish League, Premier League, etc etc.

Thank you for your cooperation.

Regards,
Men of the World