Koleksi tab dan sheet music..

Beberapa tahun dulu aku ada beli banyak tab dan sheet music dari pelbagai genre, rock, pop, ballad etc. Semasa mengemas rumah untuk buang barang-barang lama semalam aku terjumpa koleksi harta karun yang aku suka.. Apa tab atau sheet music yang anda pernah beli?

Kod Gitar Lagu “Years from Now” by Aizat Amdan

Requested by @tsyad, lagu “Years from Now” oleh Aizat Amdan. Kord gitar lagu ni simple je, yang mungkin bunyi agak foreign adalah kod Dadd9b5 (baca D-add-nine-flat-five), kod ni amat biasa dijumpa dalam lagu genre Jazz. Tak susah nak main cuma kalau tak biasa tu mungkin akan terkial-kial jugak masa tukar chord. Biasa kan dengan form […]

Tab gitar Mia Sara – ost Papadom

Requested by Azrul and 5 more people so far.. nah amik ni aku tabkan ost papadom, mia sara nyanyian? gubahan? lirikan? oleh Bro Afdlin Shauki yang serba macho. Untuk menyenangkan korang, aku buat dua version, satu tablature dan satu chord ver. Untuk main lagu ni sama dengan original tune, sila tune gitar anda “whole-step-down” atau […]

My heart Video & Guitar Tablature

Gambar Irwansyah, Nirina Zubir dan Acha Septriasa (Pic taken from Cariartis.com) My heart? Lagu sape ni? Ini la lagu yg kuor dlm movie Heart, filem arahan Hanny S Saputra dengan dibintangi Nirina Zubir, Irwansyah dan the very super cute cute Acha Septriasa (Jidie, aku susume kat ko sbb ade iras2 Ueto Aya). Aku tak tengok […]

Kod/Tab Gitar My Heart – Irwansyah feat. Acha Septriasa

Date: 27.09.2006 Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb Irwansyah feat. Acha Septriasa – My Heart Chord: Am x02210 Am7(b5) x0101x Bbm x13321 Bm7(b5) x2323x C x32010 C# x46664 Cm x35543 D xx0232 D/F# 200232 Dm xx0231 E 022100 E/G# 4×2100 Eb xx5343 Esus4 022200 F 133211 Fm 133111 F# 244322 G 355433 G7sus4 330011 [Intro] -|———-0———————–|———-2——-0————— […]