Softbank iPhone 3G – to buy or not to buy

iPhone 3G akan mula dijual via Softbank Jumaat ni (July 11th, 2008) dengan harga ¥23,000 atau semurah ¥960/month. Tapi rata2 review yang aku tgk, almost 99% kata iphone suck. Antara penyebab utamanya adalah non-replacable batteries, dan NO MMS? wtf? SAtu survey yang di buat oleh iSHARE mengatakan 91% of Japanese Will Not Buy ‘iPhone’. Hmm.. […]

Softbank 911SH 3G

Added to my wishlist.. Softbank 911SH 3G Price : Free Features; Optimized for One Seg with a 22 mm-wide slim body A slim design with metal accents. The contrasting gloss finish and line texture finish for the surface along with the unique slim body complete this One Seg handset. 3-inch widescreen QVGA mobile ASV LCD […]

Proton vs all

Cut n Paste from forum dari mykmu.net .. untuk renungan.. Assalamualaikum, Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation. Biasanya information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain akan berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini dia […]

SONY Mylo – Personal Communicator

Terjatuh cinta dengan Sony Mylo, latest Sony product yg bakal konker(?) broadband-communication-wireless-internet-access-device (betul ke ayat ni?) Source : Gizmodo Detail : :: MYLO stands for “My Life Online” :: Support instant messaging (Google Talk, Yahoo! Messenger?????) :: Support web browsing (Built-in Opera Web Browser) :: Support e-mailing (Yahoo! Mail, Gmail) :: VoIP capabilities via Skype […]

Shinkansen (Bullet Train, Keretapi Laju) di Malaysia

Bangun pagi je terus menghadap PC, buat ape? Check blog, fotopages, Utusan, Star, Berita (jarang bukak sebab server die bapak segala lembab dan pagi ni down).. itulah rutin hari2 kalau dah cuti.. Anyway, pagi ni aku terbaca berita dari Utusan yang tajuk die : Cadangan kereta api laju ke Singapura pernah ditolak – Dr. M […]

Aero-train

Terdengar news aritu, kata Tohoku University sedang buat research pasal Aero-train, yang dikatakan nanti bakal menggantikan Shinkansen (Bullet Train). Ia boleh bergerak dengan kelajuan maksimum 500km/h, 2 kali ganda laju Shinkansen dan memerlukan hanya 30% daripada kuasa yang diguna oleh Bullet Tarin pada masa ini. Bentuk Aero-train ini hampir sama dengan kapal terbang, ada sayap […]

Sony QRIO – robot yang comel..

Tengok la video QRIO, sangatla cute.. QRIO beraksi (Real Player) QRIO bermain bola! (Real Player) QRIO bermain alat muzik – VERY COMEL (Real Player) QRIO with the Tokyo Orchestra (Real Player) Robot terbaru Sony, QRIO mencuri tumpuan ramai.. Robot ini dikatakan mampu mengumpul maklumat sekeliling dan bertindak mengikut kemahuan dirinya. QRIO bermaksud ‘Quest for Curiosity’, […]