Softbank iPhone 3G – to buy or not to buy

iPhone

iPhone 3G akan mula dijual via Softbank Jumaat ni (July 11th, 2008) dengan harga ¥23,000 atau semurah ¥960/month. Tapi rata2 review yang aku tgk, almost 99% kata iphone suck. Antara penyebab utamanya adalah non-replacable batteries, dan NO MMS? wtf?

SAtu survey yang di buat oleh iSHARE mengatakan 91% of Japanese Will Not Buy ‘iPhone’. Hmm.. aku menjangkakan iPhone akan fail di Jepun seperti jugak Sony Ericsson. Actually aku pelik kenapa iPhone mem”big-deal”kan 3G tu padahal kat Japan 3G tu dah start 5 6 tahun dulu dah since the boom of i-mode by NTTdocomo. Even diorg tgh develop 4th generation mobile, baru iPhone terhegeh2 nak on 3G.

Function yang tiada pada iPhone pada aku yang mengurangkan nafsu Jepun;

1. No e-pay
2. No video
3. No MMS
4. No TV

Aku dapat jugak email dari Softbank, katanya : Awak boleh hantar MMS ke iphone tapi kami kena charge ¥xxx/b.. haa? So bukan pengguna iPhone sahaja yang kena keluar duit banyak yang pengguna Softbank lain pun kena keluar duit jugak??

So kepada member2 yang berangan nak pakai iPhone tu kalau message aku sorry la kalau aku tak reply message korang.. haha

Resource :

Five Reasons NOT To Buy The 3G iPhone – Mobile Blog – InformationWeek
3G iPhone not ready for the enterprise? | The Register
Why the 3G iPhone may suck
‘iPhone 3G’ – The Full Details & Disappointments
Is The 3G iPhone Worth It?

Softbank 911SH 3G

Added to my wishlist.. Softbank 911SH 3G
Price : Free

Features;

Optimized for One Seg with a 22 mm-wide slim body
A slim design with metal accents. The contrasting gloss finish and line texture finish for the surface along with the unique slim body complete this One Seg handset.
911sh.jpg

3-inch widescreen QVGA mobile ASV LCD
Includes a large 3 inch LCD screen featuring the unique AQUOS LCD TV technology for advanced beauty. Enjoy breathtaking image quality.

Enjoy Voice Call and Mail while watching TV!
Features multitasking functions and allows for quick viewing and replying to Mail while watching a TV program. With the speakerphone function or the included TV antenna-equipped stereo earphone-microphone, you can even make Voice Calls while watching TV.

Features a “Cycloid Style” LCD that can rotate 90??? and enhance PC Site Browser
Viewing websites designed for computers with PC Site Browser is also enhanced when the screen is rotated*3. Also included is the useful Document Viewer for viewing PDF data and Word, Excel, and PowerPoint files.

Source : Softbank Japan 911SH

Proton vs all

Cut n Paste from forum dari mykmu.net .. untuk renungan..

Assalamualaikum,

Yang ni saya kena jawab la sebab banyak sangat misinformation. Biasanya information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain akan berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat firsthand info tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini dia cerita dari orang dalam yang duduk ditengah-tengah R&D PROTON.

“Saya ada kenalan dari kastam boleh confirmkan perkara ni.. member saya kerja kastam kat kelang dan beliau sendiri yang maklumkan yg salah satu tugas dia adalah buat checking penerimaan barangan proton untuk di pasangkan di negara ni. Satu kontena enjin je.. manakala kontena lain adalah pintu, body dan sebagainya. sama lah dengan kereta lain juga.”

Kalau kita lalu kat kawasan glenmarie tu, akan ternampak lah satu tanda… Kilang Enjin Proton. Tanda tu tak duduk kat situ untuk suka suka je. Kalau kita jengok kat dalam…. Boleh nampak besi cair yang dituang kedalam acuan untuk membuat enjin block. Memang proton ada mengimpot enjin tapi dari kelas 1.2 dan 2 liter. 1.2liter untuk Savvy (enjin Renault) dan 2.0liter untuk Perdana. Tapi untuk enjin 1.3, 1.5, 1.6 proton buat sendiri. Untuk pintu pulak… hanya kereta-kereta Perdana sahaja yang proton beli pintu dari Mitsubishi. For your information, Untuk membuat pintu sahaja memerlukan dekat 20 acuan. Bayangkan lah 4 pintu. Modal itu shaja sudah hampir RM50 juta. So untuk kereta yang volume kecil, kita beli dari luar. Untuk kereta Isawara, Wira, Waja, Gen2, Savvy… 100% body dibuat di Malaysia.

“Bayangkan dah 20 tahun menanti kereta Malaysia yang sebenarnya tak keluar-keluar lagi. Bagi yang berkemampuan sudah tentu tak mahu menggunakan injin kenderaan berteknologi 70an, 80an dan 90an yang diubahsuai. Sudah tentu ramai nak teknologi terkini dan sebenarnya milik kita. Secara umumnya proton masih belum ada enjin sendiri lagi.. jadi adalah sukar hendak dikatakan kalau ianya adalah kereta Malaysia yang sebenarnya. Pengeluaran kenderaan adalah berdasarkan injinnya barulah boleh dikatakan ianya kenderaan negara sebenarnya.”

Disini lagi ada misinformation. Memang untuk kereta Perdana kita impot enjin dari Jepun. Untuk Savvy kita gunakan enjin Renault. Untuk Isawara, Wira dan Waja kita buat enjin di Malaysia walaupun design original dia dari Mitsubishi. Tapi enjin Gen-2 adalah enjin terkini yang direka oleh jurutera Proton dan dibina di Malaysia. Enjin tersebut menggunakan teknologi terkini. Jadi kenyataan diatas agak menyesatkan sedikit. Naza, Perodua…. Masih lagi membawa enjin dari luar. Modal untuk mereka dan mengeluarkan enjin ni amat besar. Nak dapat return pun bukan nya sekejap. Tapi demi maruah dan kemajuan, kita korbankan keuntungan jangka pendek. Selagi kita tidak mengeluarkan enjin sendiri.. selagi itu kita tidak tahu. Sekarang kita telah pun mengeluarkan enjin sendiri… orang masih tidak percaya. Itu lah masalah orang kita… memandang rendah kebolehan anak negara sendiri.

“Selama ini proton bergantung kepada Mitsubishi sebagai rakan teknikal. Oleh kerana kontrak selama 20 tahun telah tamat. Maka proton terpaksalah mencari rakan teknikal yang baru dan bermulalah masalah melanda proton. Sudah tentu rakan teknikal baru tidak mahu meneruskan rekaan dan teknologi mitshubishi lagi. So apa kan jadi pada kereta proton yang ada sekarang ni untuk masa akan datang.”

Tidak wujud kontrak 20 tahun dengan Mitsubishi. Mereka adalah rakan kongsi. Bertahun tahun kita berkerjasama dengan Mitsubishi tetapi teknikal apa yang mereka turunkan. Kalau kita pernah berkerja dengan orang Jepun atau Korea, mereka inilah yang paling kemut ilmu. Tapi bab nak korek ilmu kita, dia orang rajin habis.Korang jangan terkejut bila saya cakap yang idea kita pun banyak yang Jepun curi. So bila kita mula menuntut teknologi baru dari mereka… mula lah nak caj dan nak ikat royalti yang tak munasabah. Nak mintak copy teknikal drawing zaman dulu sekeping pun dia orang caj beribu ribu. Mulalah kita pandang teknologi dari barat dan teknologi sendiri. Sebab itu kita beli Lotus.. Kita ignore Jepun. Bila kita design sesuatu yang lebih baik… laju je dia orang hantar balik information ke Mitsubishi. Last-last kita pun mula bersikap secrecy dengan dia orang… lama lama diaorang fed up dan mintak keluar. Lagi pun dia orang dah nampak afta nanti dia orang akan masuk balik ke Malaysia.

Perodua… kenapa daihatsu/toyota memberi enjin latest dia orang…. Sebab Perodua tu 100% milik Toyota/Daihatsu. Dah lama UMW menjual saham dia orang kepada Jepun. Proton…. Milik Malaysia.

“Mungkin ada yang tahu dan ada yang tak tahu yang proton yang digunakan pakai sekarang adalah barangan Mitshubishi. Samalah seperti kereta lain.. tukar lambang je..”

Inilah susah orang kita ni…. Banyak mendengar cerita sensasi yang banyak ditaruk banyak rempah ratusnya….. Memang pada mulanya kita belajar… selepas itu kita buat sendiri.Saya adalah seorang yang terlibat dengan kerja kerja tersebut.

Saga – base dia Lancer lama. Kita Cuma tukar depan dan belakang sikit.

Iswara – base Saga, kita mula belajar untuk design kereta sendiri. Masa ni Mitsubishi dah tak berapa setuju bila kita menubuhkan R&D. So kita menggunakan khidmat penasihat dari UK.

Wira – Disini berpuluh puluh designer dan engineer Proton dihantar ke Jepun untuk kerjasama design kereta baru. Proton dan Mitsubishi kongsi modal. Hampir 2 tahun kami disana. Bahagian tengah dikongsi bersama. Depan dan Belakang, design asing-asing. Lampu depan dan belakang share sebab nak kurang kan cost. Hasilnya Proton Wira-Mitsubishi Lancer.

Orang akan kata hah kongsi je sebab tak tahu buat kerja…. Tapi ada orang kata apa apa bila Ford dan Mazda berkongsi bahagian tengah? Ford Laser dan Mazda 323 adalah kereta yang sama. Ada orang komplen? Bila orang Malaysia yang buat begitu… orang Malaysia sendiri yang nak mengutuk. Tak ramai yang tahu seksa bekerja kat Jepun sebab dia orang suka curi idea. Bayang kanlah semasa kami design dashboard untuk Wira… masa tu Mitsubishi sudah pun siap soft tooling mould untuk dashboard kereta dia… Bila mereka tengok dashboard Proton, Mereka sanggup letak designer dia depan design kita untuk mengubahsuai kembali rupa bentuk dashboard mereka. Kalau kita pernah tengok dashboard mitsubishi lancer… hampir samakan. Itu mereka yang meniru bukan kita. Ianya menunjukkan kita bukan tak pandai… Cuma masyarakat sendiri berfikiran macam itu.

Perdana – untuk membuat satu satu design bukannya murah. Nak balik modal pun lama. Jumlah kereta yang dijual pun kena banyak. So kalau nak buat Perdana…. Sampai habis pun tak balik modal. So yang ni memang kita ambil kereta dari mitsubishi dan pasang di Malaysia. Cuma kita tukar depan dan belakang, dan bahagian dalaman.

Tiara – Tiara adalah bukan product Proton. Ia adalah keluaran DRB. Tapi kita kena tunduk dengan arahan dari atas untuk mereka menggunakan lambang Proton.

Waja – Waja adalah permulaan kita untuk menunjukkan kita mampu melakukan kerja sendiri. 100% didesign orang orang kita. Tapi untuk kejuruteraan kita memerlukan consultant dari luar.. mainly dari Eropah dan Amerika. Bukan sebab tak pandai tapi kita tak cukup kakitangan. Nak design kereta bukan seperti menjahit baju. Kebaikan dari mengambil consultant dari luar memang membuka mata kita… kita adalah setaraf dengan kebolehan mereka. Nak design kereta ni memerlukan beratus ratus kakitangan. Bukannya sedikit.

Gen2 – 100% didesign oleh orang kita. Consultant dari luar hanya sedikit sebab kakitangan kita semakin ramai. Kita mula menggunakan enjin yang didesign sendiri.

o Savvy – 100% dedesign sendiri. Cuma enjin sahaja kita menggunakan Renault sebab kita tidak ada enjin bersaiz kecil. Well…. Kehebatan enjin Renault sudah terbukti bila mereka memenangi F1. Disin banyak berita palsu disebarkan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab.Contohnya… Savvy adalah Tiara dan menggunakan chasis Tiara lama. Savvy tidak ada kena mengena dengan Tiara. Savvy adalah baru, 100%. Tidak ramai yang tahu bahawa Savvy menggunakan HTHS steel (High Tensile High Strength Steel). Sebab tu body Savvy kuat. Memang ada terpampang kereta Savvy kemek kerana accident. Well… kereta mercedes, volvo, BMW pun kemek bila accident. Tapi tak ramai yang tengok keadaan dalaman Savvy yang accident tu… In fact. Kukuh. Saudara saudari… Bila kita design kereta ni.. yang paling penting adalah keselamatan penumpang. Memang kereta didesign untuk crumple bila ada impact. Itu untuk menyerap daya hentakan supaya bukan manusia yang menerima hentakan kuat. Rating TUV Germany memberikan 3 star untuk Proton. BMW 5 series pun dapat 3 star. Ramai yang kata Savvy ni tak sedap bila memandu. Tapi tanyalah yang bercakap tu… adakah mereka pernah memandu Savvy. Kebanyakan nya tidak. Hanya mendengar dari orang lain.

Lain lain – Ada banyak lagi yang saya tak boleh cerita sebab ada secrecy act. Proton pun ada design kereta untuk company lain dan ada membuat part untuk company lain. Proton ada juga buat reverse engineering untuk motosikal lumba (tahun tu dia champion) tapi kita tidak boleh menceritakan sebab dasar secrecy kita. Mungkin sesetengah orang yang memakai certain kereta mewah tidak tahu yang part kereta mereka dibuat di proton. Kalau Proton tak elok… masakan mereka mengkontrakkan proton untuk membuat kereta mereka.

“Berbalik kepada masalah yang sedang dihadapi oleh proton. Kenapa ianya harus berlaku perkara sebegini. Apakah yang sebenarnya telah berlaku dan dibuat oleh proton dalam masa 20 tahun untuk membina kenderaan nasional sendiri. Memang ada R&D proton cuba mendapatkan struktur dan bahan-bahan untuk membuat injin tapi gagal mendapatkan resepinya.”

Proton memang dah ada enjin sendiri. Yang terpasang dekat Gen-2 tu apa dia. Bab-bab bahan untuk membuat enjin tu senang je. Kebanyakan pengeluar kereta menggunakan besi yang sama sebab pengeluar besi dalam dunia ni bukan banyak. Kita Cuma bagi specifikasi je. Nak design enjin tu yang susah. Transmition yang paling susah. Untuk info lah… kami masih lagi dalam proses untuk mereka cipta transmition sendiri. Bukan macam nak buat karipap tau.

“Penubuhan proton sejak 20 tahun yang lampau tidak mencapai objektif yang sebenarnya. Dimana silapnya? Berapa ramaikah yang tahu bilakah ilham proton ini sebenarnya timbul dan berapa lamakah usaha dilakukan bagi membolehkan impian ini tercapai.”

Mungkin ramai yang mengganggap hanya seorang perdana menteri sahaja terlibat. Cuma pada zaman Tun M baru persetujuan dapat dicapai setelah Mitshubishi bersetuju menjadi rakan teknikal dengan bersyarat. (syarat ni tak bolehlah diberi tahu.. sebab ianya adalah OSA)

Penubuhan Proton lebih mencapai objectif nya. Pada mulanya Proton hanya di rancang untuk membuat kereta bukan untuk merekacipta kereta. Kita menubuh R&D, Mitsubishi tidak setuju. Ye la… siapa nak bagi kita pandai kan. Cuba check dekat Perodua, berapa ramai jurutera dari Proton bekerja dekat sana, Head of R&D Perodua…bekas Proton, Head of Styling…bekas Proton, Head of Planning…bekas Proton, Head of Production…bekas Proton (rasa-rasanya dah kena kebas dekat Naza), Head of Engineering Services…bekas Proton. Ratarata mereka yang senior dekat sana dari proton. We trained them… orang lain ambil cara senang je.

Naza pulak.. Head of R&D….bekas Proton. Head of Production…bekas Proton. Honda pun ramai bekas Proton, DRB Pekan… Head dia pun bekas proton, Inokom… head dia pun bekas proton. Itu kira head je…bukan lagi kira engineer dan designer. So it meets its objective untuk memajukan orang-orang kita. Mainly orang Melayu. Naza sendiri tidak menyangkal kereta Naza mainly didevelop oleh bekas kakitangan Proton. So… orang Proton tak bagus?

Kita belum lagi kira bekas pekerja proton yang diambil oleh consultant luar negara… dari America, Eropah sampai ke Jepun.Tau tak kita kakitangan Proton telah memenangi pertandingan mereka design kereta anjuran Ford. Beliau mendapat tempat pertama. Bukan bertanding diperingkat Malaysia. Tapi di peringkat antarabangsa. Memang beliau mendapat tawaran kerja dari syarikat kereta gergasi Amerika dan Eropah. Tapi kami tabik bila dia decide nak stay dekat Malaysia sebab taknak anak-anak membesar dinegara lain. Ada orang tau…?

“Selama 20 tahun proton pergantung kepada pemerintah yang sepatutnya telah boleh berdiri dengan sendirinya sekarang ini selepas perjanjian tamat. Ibarat kata.. berapa lama perlu bergantung.. tak kan dah 20 tahun nak merangkak lagi.. nak tambah masa untuk merangkak lagi.. so bila lak nak belajar berdiri dan berjalan sendiri tanpa dipimpin lagi..sebab tu exPM kata.. kalau dah tak boleh tutup aja…”

Proton boleh menjadi lebih baik kalau tidak ada tanggung jawab kepada negara. Senang aja… buang sahaja pengeluar-pengeluar yang bermasalah. Tapi apa akan jadi dengan ekonomi. Itu tanggungjawab Proton untuk negara. Bayangkanlah penjanaan ekonomi proton untuk negara… berapa banyak kaki tangan Proton… 8000. Berapa banyak kakitangan syarikat yang secara lansung untuk membuat part Proton…100,000 orang. Berapa banyak bank dapat untung, berapa banyak syarikat bumiputra yang naik? Bayangkanlah kami boleh membantu sedangkan polisi kerajaan tidak membantu. Cuba ingat sebelum timbulnya proton. Berapa banyak wakil jualan bumiputra untuk kereta toyota, nissan, honda? 0… Kosong.

Mengenai masalah AP pulak perkara tu bukan perkara baru. Mungkin ada yang tak tahu yang proton juga mendapat AP. Kalau tak.. sure harga kereta proton tak serendah sekarang ini. Tak percaya boleh check duti import yang dibayar untuk sebuah kereta proton. Nak check duti import tak susah sgt.. cuma bandingkan harga kereta proton di kawasan bebas cukai.

Kita memang tak payah bayar duti impot sebab kita buat kereta kat dalam Malaysia. Tapi tetap kena cukai. Kita tak ada AP. Yang Proton kecewa kenapa terlampau banyak AP dikeluarkan. Lepas tu sebijik-sebijik kerajaan kena tipu. Bayangkan lah kalau kereta KIA yang dibawa masuk ke Malaysia… harga yang di declare adalah RM8000. Tak masuk akalkan bila kastam approve benda ni. Paling murah kereta yang pernah dibuat adalah dalam dunia ni adalah lebih kurang RM18,000. Itu baru bahan bahan dia. Belum lagi kira cost modal acuan, cost tenaga kerja, cost R&D. Bayangkan lah banyak mana kerjaan rugi pada cukai. Bayangkanlah banyak mana Naza untung.

Dasar Automotif Negara di perlukan bagi meneruskan perjuangan yang belum tercapai disamping menjaga serta melindungi pemilik kereta proton sekarang ini. sejauh mana boleh bertahan tak tahula..kalau tidak akan bertimbunlah bakal besi buruk bila tiada lagi sparepart proton (asalnya milik Mitsubishi) dan akan timbulah barangan made in Jinjang atau sewaktu dengannya.

Saudara… Dalam banyak banyak negara pengeluar kereta, Malaysia lah yang paling kurang memprotect industry automotive mereka. Rakyat Malaysia juga lah yang paling tidak patriotik dalam hal-hal kereta ni. Walaupun kita telah merdeka, minda kita tetap diajar barangan lain lebih elok dan tidak membantu barangan sendiri. Saya ambil contoh… Thailand membuka pintu mereka untuk industri automotif… tapi ada syarat. Kereta yang dibina di Thailand harus lah di export keluar lebih dari yang dijual dalam negara nya. Korea… cuba pergi ke Korea dan lihat sendiri disana. Nak cari kereta yang bukan dari Korea…susah. Sebabnya…

1. memang mereka patriotik.
2. Cuba pakai kereta import… Lembaga Cukai mereka akan menyusahkan pembeli kereta tu. Sebab kata mereka tentu banyak duit.

Jepun… Semasa mereka belajar membuat kereta hampir 80 tahun dulu… nak naik bukit pun boleh undur (baca sejarah toyota), tapi rakyat mereka tetap bangga dan tetap membeli. Cuba kat Malaysia…. Kutuk lagi ada.

Saudara semua… kejayaan sesuatu project negara bergantung kepada sokongan dari rakyat sendiri. The more people buy, the cheaper things can be. Economic of scale lah tu. Lagi banyak dijual, lagi rendah cost pembalikan modal untuk setiap kereta. Nak buat sebijik kereta hampir 1 billion cost dia. Macam mana nak balik modal kalau kita tak ambil untung. Kilang enjin lagi mahal… tapi kita korbankan keuntungan kerana kalau kita dok asyik beli enjin dari luar, masa mana kita nak belajar dan maju. Proton baru 20 tahun. Korea mengambil masa 40 tahun untuk kereta dia tiba ditahap ini. Jepun sudah 80 tahun, Barat sudah 100 tahun. Ini industri kereta. Kalau orang suruh kita fikir nak buat plastik aiskrim tu pun majority kita tak boleh. Ini kereta. So yang mengutuk tu… fikir. Lagi banyak kita jual, lagi murah kita boleh jual… lagi banyak duit, lagi baik pembangunan yang kita boleh buat. Setiap test dan setiap bahan baru yang nak direka memerlukan wang yang banyak.

Masalahnya sekarang siapakah yang bakal atau boleh dijadikan rakan teknikal. Walau pun volkswagen nak join ngan proton tapi persoalannya boleh ke..?

Kenapa..saya kata macam tu..sebab Volkswagen ni guna euro. Sudah tentu la harga kereta proton pada masa akan datang lebih mahal lagi. (salah satu sebab isu AP keluar) Nak mohon Nissan atau Honda atau Toyata jadi rakan teknikal memang agak sukar.

Errr…. Ini kita bagi hint sikit sebab teruk sangat dah ni. Kita tengah develop kereta dengan VW. Sebab tu kita jangan dengar saja orang cakap.

Kalau semua AP ditarik balik lagi banyak masalah akan timbul.. salah satunya adalah AFTA. Mampukah negara kita membayar ganti rugi kepada negara lain yang telah melaksana AFTA. Mungkin ada yang tak sedar yang negara kita telah membayar ganti rugi RM billion sebab menangguh perlaksanaan AFTA sebelum ni kapada negara Asean yg berkaitan.

Memang kita akan kena penalti sebab ada perjanjian AFTA. Tapi bukan kita nak tarik AP macam tu aja. Jalan penyelesaian masih ada. Kalau negara lain boleh ada polisi dia orang yang membantu industri kereta mereka… kenapa kita tidak boleh. Kerana AP China boleh mengeksport kereta mereka ke Malaysia (kereta Chery hampis masuk), tapi polisi China masih lagi tidak membenarkan kereta kita masuk kesana. Memang dia kata boleh masuk tapi dah 5 tahun mencuba pun belum dapat kelulusan lagi. Banyak syarat lagi. India… nak masuk kesana kena letak deposit USD200 Million. Belum lagi nak set up kilang dan infrastruktur jualan. Cuba masuk kat Korea… Kita nak jual kain kita kat sana pun diaorang tak nak beli walau pun kualiti kita bagus. Kuat nya patriotik diaorang. Kita… apa yang nama lain selain dari barang sendiri mesti bagus punya.

Bagi yang nak membandingkan kereta kita dengan kereta German…. Bukan tak boleh buat. Boleh… tapi sanggup ke bayar harga kereta German untuk kereta buatan Malaysia.

Naza yang rata rata import kereta Cuma tukar bumper pun boleh jadi taraf kereta nasional. Perodua yang tak pernah design kereta sendiri (cuma design bumper depan belakang) pun dapat taraf kereta nasional… Proton sekurang-kurangnya telah mendidik ramai anak bangsa dalam kemajuan teknologi. Dah ramai hasil dari pengalamn bekerja dengan proton diambil untuk sektor R&D ditempat lain. Bayangkan lah satu kumpulan Advance Engine Research Proton terus diambil oleh Petronas. Bukan sorang…. Kesemuanya. Nak kerja dengan R&D proton….. Paling minimum 2nd class upper. 1st class berlambak. Selepas berpengalaman… Perodua, Naza ambil.

Tapi saya tak marah bila orang kata macam-macam pasal proton. Itu hak mereka. Tapi fikirkanlah tenaga yang kami beri untuk memajukan negara dalam bidang teknologi. Boleh sebut tak company mana lagi dalam bidang industri yang betul-betul menggunakan kepakaran anak Malaysia dalam bidang R&D ni. Kalau kita tidak belajar… sampai bila kita tidak akan tahu. Dan sampai bila kita akan bergantung dengan orang luar.

Tapi bab support selepas jualan…. saya sendiri pun tak puas hati. Sabotaj pun Proton dah biasa kena…. Orang curi part semasa delivery kerata tukar dengan part tiruan atau lama. Yang kena komplen… proton. Tapi yang hairannya semasa Perodua recall balik 4000 unit Myvi…. Tak ada pulak yang kutuk. Letak sebelah sebelah Myvi dan Savvy… check performance dia. Then baru tahu nak kata apa. Jangan dengar orang cakap je… test sendiri. Baru tau.

Tak lama lagi akan keluar Savvy Auto-Manual…. Maksudnya dua-dua jenis gear ada dalam kereta. Malas nak tukar gear… swith to auto. Nak main ciluk-ciluk… switch to manual. Errr.. siapa kata kita guna tecnology 70an?

SONY Mylo – Personal Communicator

Terjatuh cinta dengan Sony Mylo, latest Sony product yg bakal konker(?) broadband-communication-wireless-internet-access-device (betul ke ayat ni?)

Source : Gizmodo
Sony Mylo

Detail :

:: MYLO stands for “My Life Online”

:: Support instant messaging (Google Talk, Yahoo! Messenger?????)
:: Support web browsing (Built-in Opera Web Browser)
:: Support e-mailing (Yahoo! Mail, Gmail)
:: VoIP capabilities via Skype – maknenye free Internet calls ke user Skype yg lain – WOW!
:: Supports the playback of MP3, ATRAC??? or WMA (secure and unsecure), and photo viewing
:: Capable of operating in any open 802.11b wireless network

Sony Mylo

:: Ability to view MPEG-4 personal videos by transferring files via USB cable or with Memory Stick Duo media
:: Features a slide-up 2.4-inch screen, 1GB flash, and a Memory Stick slot
:: 1GB of flash memory, backed by a Memory Stick Pro Duo slot
:: Screen size : 320×240 pixel, 2.4-inch LCD
:: Body size : 123×23.9x63mm, Weight : 150gm
:: Color liquid crystal display TFT
:: Available in Black and white
:: Sony Mylo Official Site

Other Pics :

Sony Mylo

Sony Mylo

Shinkansen (Bullet Train, Keretapi Laju) di Malaysia

Bangun pagi je terus menghadap PC, buat ape? Check blog, fotopages, Utusan, Star, Berita (jarang bukak sebab server die bapak segala lembab dan pagi ni down).. itulah rutin hari2 kalau dah cuti.. Anyway, pagi ni aku terbaca berita dari Utusan yang tajuk die :

Cadangan kereta api laju ke Singapura pernah ditolak – Dr. M – sile bace kalau nk tahu cite penuh..

Dalam artikel tu our former PM, Tun M ckp;

Kita tidak boleh ada dua perkhidmatan kereta api. Memanglah di Jepun mereka memiliki banyak perkhidmatan kereta api tetapi mereka ada 130 juta penduduk yang kaya.

Betulke orang jepun kaya-kaya? Tak.. ade je yang miskin.. ade je yang mintak sedekah.. ramai je bunuh diri sebab kena buang keje etc.. tapi kenapa org jepun suka naik train (yupp… the word is “suka”) ?

jawapan simple : sebab senang. Senang cenggane tu? Camni aku cite..

Contoh, aku dari Okayama City, nk pegi shopping & pastu tengok wayang kat AEON shopping centre di Kurashiki City yang jarak die dalam 15-20km.. Camne nak pegi ni? Nk naik keta? Aku manade keta. Nak drive pun bukan ade lesen jepun pun.. So pilihan aku, naik train. See.. aku pilih train. So first, aku kena tengok schedule movie dulu. Aku pun bukak website Movix, tengok schedule.. die kate

Movix Schedule

Kul 11:15, kat screen 10, seat ade banyak kosong, sound Dolby.. aku pilih untuk order online sebab aku boleh pilih seat
movix2.png

Pastu, aku kena pikir camne nak pegi train station.. Aku pilih naik bas.. Mari kite tengok bus schedule:
movix5.png

So bas gerak dari Mino kul 9:46AM, sampai ke Okayama Station kul 10:10AM, then beli tiket train. Mari kite tengok train schedule pulak online:
movix4.png

Die kate, train #3725M (Nama train Sunliner), naik kul 10:25AM (ade mase dalam 15 minit untuk beli tiket train) kat platform 8, sampai kat Kurashiki Station kul 10:36, ade seminit untuk keluar dari train sebab train itu akan gerak ke next station kul 10:37AM. Pastu check bus schedule dari Kurashiki train ke AEON shopping centre:
movix3.png

Ade bas kul 10:47AM kat platform 7, sampai kat AEON pukul 10:52AM, dan aku ade dalam 15 before start movie, so sempat beli popcorn with caramel addons :p

See? Aku boleh set time bile nak pegi, which btw, tayah nk ckp pasal sharpnye orang jepun kalau dalam bab2 masa. Diorang boleh janji jumpa pukul 3:12PM misalnye, and diorg dah sampai at least 5 minutes before that. Kalau orang kite die ckp “Nanti lebih kurang kul 3 kite gerak la..” yg sudah tentu kul 3 baru die nak siap2, dekat pukul 4 baru gerak. (p/s :betul la lebih kurang)

So kalau betul la Malaysia nk start bullet train, baik start off dengan benda2 yg kecik dulu.. bas schedule nye, facilities nye, KTM yg schedule nye ntah paper (tulis kat station kul 3:50 tapi dah kul 4 train tak sampai2 ape cite ni KTM?), and make sure jugak driver bas nye tak gile. Korang kena datang Jepun sekali dan tengok cammane driver bus diorg drive.. very very berhemah..

Okay enough untuk hari ini, mari kite sarap lak.

Aero-train

Aero TrainTerdengar news aritu, kata Tohoku University sedang buat research pasal Aero-train, yang dikatakan nanti bakal menggantikan Shinkansen (Bullet Train). Ia boleh bergerak dengan kelajuan maksimum 500km/h, 2 kali ganda laju Shinkansen dan memerlukan hanya 30% daripada kuasa yang diguna oleh Bullet Tarin pada masa ini.

Bentuk Aero-train ini hampir sama dengan kapal terbang, ada sayap dan enjin turbo-jet di tepi, dan bila bergerak dengan kelajuan tinggi dia akan terapung.

Penggunaan secara komersial dijangka menjelang 2020, dengan satu gerabak boleh isi 350 orang. Untuk selesaikan kajian ini, 123,000,000 Yen diperlukan. So kalau nak derma tu sila lah -P

Sony QRIO – robot yang comel..

Sony QRIO

Tengok la video QRIO, sangatla cute..

QRIO beraksi (Real Player)

QRIO bermain bola! (Real Player)

QRIO bermain alat muzik – VERY COMEL (Real Player)

QRIO with the Tokyo Orchestra (Real Player)

Robot terbaru Sony, QRIO mencuri tumpuan ramai.. Robot ini dikatakan mampu mengumpul maklumat sekeliling dan bertindak mengikut kemahuan dirinya.

QRIO bermaksud ‘Quest for Curiosity’, dengan tinggi 60cm, berat 7.5kg, robot comel ini boleh mengenal warna, berjalan di permukaan tidak rata, memegang objek pelbagai saiz, malah boleh menjadi pitcher untuk game baseball! Teknologi robot oleh Sony bermula dengan pengumuman robot SDR-3X pada 21 November 2000 sehinggalah ‘debut’ QRIO pada 19 September 2003.

Antara feature menarik QRIO:

:: Boleh berjalan di permukaan tidak stabil (tangga, jalan berbonggol dll.)

:: Bertindak-balas dengan segera jika dikenakan daya dari luar (contohnya ditolak).

:: Jika hendak terjatuh, QRIO boleh mengubah bentuk/arah jatuhannya supaya tidak cedera.

:: Selepas jatuh, QRIO boleh bangun semula dengan sendiri.

:: Mengenal suara dan mengecam muka orang lain.

p/s : Famous Honda Robot ASIMO, dah belajar menghidangkan kopi.. berita baik untuk suri rumah.. -D