Kod gitar UNIC – Insan bernama kekasih (Nasyid)

unic-tika-ituAku baru tabkan lagu nasyid UNIC – Insan Bernama Kekasih, macam aku katakan dah dua tiga kali, jangan main-main dengan nasyid sekarang! siap ada guitar solo lagi tu!.. murih nik aziz nanti.. 😛 Aku pun pelik lately banyak jugak orang request lagu nasyid. Mungkin banyak orang nak ngorat ustazah kot kena terer nasyid.. hoho

Anyway, lagu nye tak susah, boleh tahan typical chords progression jugak, cuma untuk orang yang baru belajar gitar mungkin terkial-kial sikit nak tekan sharp dengan minor chords, macam C#m, F#m, G#m. Yang lain tu kod biasa, E, B dengan A.

Tatau lagu UNIC? layan mp3 kat bawah ni;

[Intro]

E  B  C#m  B  A  G#m  F#m

[Verse 1]
E   B       A    E    B        C#m
  Debar hatiku     Membisik rindu

E  B        A               B
  Ingin aku katakan     Kau gadis idaman

[Verse 2]
E  B         A    E      B     C#m
  Adakah mungkin     Kau kumiliki

E   B       A           B               E
  Untuk aku jadikan   Insan bernama kekasih

[Bridge 1]
     B           A                E
Keayuan yg tergambar lukisan nur iman

        B         A                    C#m
Bersulamkan keindahan santun perkataan 

        B            A                      C#m
Bagai putih salju mendinginkan hangat perasaan 

         B        A        E
Mengusir segala resah di jiwa

[Chorus 1]

E                 B            C#m              G#m
  Kusampaikan salam ucapan mesra dan merisik khabar berita

A         B            E         B
Masihkah ada peluang untukku melafazkan cinta

E               B              C#m             G#m
  Umpama rembulan jatuh ke riba mendengar khabaran darinya 

A          B          E
Padaku kau memendam rasa

C#m     B       A
    PadaMu oh Tuhan kumohonkan keredaan

C#m             B       A  Am                  E
    Nur kasih yang kudamba kekal hingga ke syurga

[Solo Part]
G  A  E

G  A  B

G  A  E

[Bridge 2]
        B          A                E
Hanya satu yg kupinta kebaikan darinya 

       B       A                 C#m
Moga dipeliharakan tulus cinta kita

       B          A                         C#m
Agar kukuh ikatan yang murni bahagia selamanya

         B          A          E
Dengan lafaz pernikahan yg mulia

[Chorus 2]
            B            C#m            G#m
Dtglah kasihmu dalam diriku menghiasi ruang hatiku

 A           B            E            B
Akanku sambutnya dengan sujud penuh kesyukuran

E             B                C#m               G#m
  Kuharap jalinan kan berpanjangan selagi kasih yang terbina

A          B       E
Kerana cinta kepadaNya

[Chorus 1]

E                 B            C#m              G#m
  Kusampaikan salam ucapan mesra dan merisik khabar berita

A         B            E         B
Masihkah ada peluang untukku melafazkan cinta

E               B              C#m             G#m
  Umpama rembulan jatuh ke riba mendengar khabaran darinya 

A          B          E
Padaku kau memendam rasa

   B    A     E    B      C#m
Kauku sayangi    Teman sejati 

E   B        A               B               E
  Dikaulah sesungguhnya    Insan bernama kekasih

Kod gitar Unic – Jalinan (Nasyid)

Kod gitar untuk lagu Jalinan by UNIC. Lagu nasyid ni! Jangan main-main dengan nasyid sekarang. Asal tak ade nasyid hip hop ke rock ke sudah.

Lagu ni senang je, pakai simple chord C, Dm, Em, F, Fm , G, Am. Aku rasa semua orang tau kod kod ni so tayah la aku tulis camne nak main. Kalau tak tau jugak boleh search kat google:”guitar chord”.

mp3 ada kat imeem music : Jalinan – UNIC

unic-tika-itu

Video kat bawah ni;

Date: 06.07.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
UNIC - Jalinan

[Intro] C Am Dm G 2x

[Verse 1]

C           Am     C          Am
 Indahnya suasana   kita di hari ini 

  F      G          Am
Ceria bersama bermesra  erat silaturrahim

C              Am             F      G             Am
 Saling hormat menghormati tuntutan agama yang mulia

[Bridge]

C            Em         F              G             C
Oh, mari bersama kita jalinkan kasih sayang sesama insan

         Em          F           G               C
Di hari ini kita mulakan  moga kekal untuk selamanya

[Chorus]
C                        Am
Indahnya jika kita dapat bersama

             Dm                G
Hidup selalu gembira di dunia ini

     C                        Am
Lagi indahnya jika kita dapat bersama

               Dm                   C
Hidup di dalam gembira di akhirat sana

[Solo part]	C   Em   F   Fm
		C   Em   F   Fm
		Dm  G    C   C

[Verse 2]

C       Am         C              Am
 Erat silaturrahim  saling hormat menghormati

   F      G           Am
Tuntutan agama yang mulia yang tua dihormati

C
 Yang muda disayangi cetuskan suasana harmoni

Ulang [Bridge]-[Chorus]x2

[Outro] C Am Dm G x2
	C