ANNOUNCEMENT : Permalink Messed Up!

UPDATES 2011-02-25 : Aku dah jumpa penyebab permalinks untuk categories jadi bengong – Multi-Page Tookit plugin. Kalau korang pakai plugin ni dan hadapai masalah yang sama, disable dulu. Edit fail [TA_multi_toolkit.php]. Cari line; add_action(‘init’, ‘allpage_permalink’, -1); function allpage_permalink() { global $wp_rewrite; $wp_rewrite->add_endpoint(“all”, EP_ALL); $wp_rewrite->flush_rules(); buang line $wp_rewrite->flush_rules(); Lepas tu, enable plugin balik, update permalink. Tukar […]

WordPress Versi 3

WordPress 3.0 dah release yeay!!! Go wordpress. Anda boleh muat turun wordpress terkini kat http://wordpress.org/download/ Apa yang menarik WordPress baru ni? WordPress 3.0, the thirteenth major release of WordPress and the culmination of half a year of work by 218 contributors, is now available for download (or upgrade within your dashboard). Major new features in this release […]

WordPress 2.8.5

WP 2.8.5 dah keluar folks! Upgrade sebelum terlambat.. The headline changes in this release are: A fix for the Trackback Denial-of-Service attack that is currently being seen. Removal of areas within the code where php code in variables was evaluated. Switched the file upload functionality to be whitelisted for all users including Admins. Retiring of […]

Old WordPress Versions Under Attack – UPGRADE ALERT

Kepada pengguna WordPress yang masih belum upgrade ke WP 2.8.4, sila upgrade blog anda kepada version yang terkini. Maklumat dari wordpress developers mengatakan pengguna blog versi lama terutama sekali pengguna yang mengaktifkan fungsi “Anyone can register”, paling mudah terkena serangan ini. Untuk pengguna versi sebelum 2.7, anda perlu upgrade secara manual. Pengguna wordpress.com, anda tak […]