A video thank you from Google to Zairul.com

Dapat video thank you dari Google hari ni exclusive untuk Zairul.com. Wow, google adwords dah 10 years! Apapun thanks again google! Korang boleh tengok video nye kat sini;

http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9

Oh and then, korang tau tak diorang pegi laser beam kan bulan tulis ZAIRUL.COM? gile takde kerja.. hehe

A video thank you from Google
Just ten years ago, a small team added the phrase ‘See your ad here’ alongside our search results. A few minutes later, the first AdWords customer placed an ad for live mail-order lobsters.

Ten years and billions of ads later, we want to mark AdWords’ 10th birthday by thanking you for advertising with us. We hope you enjoy this small token of our appreciation, a personalized video just for you:

Your video: http://www.youtube.com/adwords10?x=7c3fd854fd574caba089b0adaaad81b9

Thank you. And we wish you success for the next 10 years!

The Google AdWords team

Macam mana diorang buat video ni ek??

Iklan Raya Aidilfitri TV3 macam krismas

Updates 6-9-2010

TV3 dah address an apology kepada viewers pasal isu iklan raya dia yang kontroversi itu. Apapun aku harap tak jadi lagi kes macam ni. Mungkin tak disengajakan, tapi untuk big company macam tu yang ramai pekerja muslim sepatutnya masing-masing peka dengan benda-benda macam ini.

Original Post ;

Iklan Raya TV3 yang macam KrismasAku rasa dah ramai yang tengok iklan dari TV3 untuk Aidilfitri tahun ni. Yes memang badigol sebab ada santa claus pakai kopiah lol

Sejak bila pulak santa claus pakai baju melayu ni?? Ni baru isu hot.

Aku adalah antara fan kerja CM Yasmin yang aku rasa memang susah nak cari pengganti. Tapi iklan TV3 kali ini sangat lah no no no! Ini kot konsep 1Malaysia yang sampai hari ni aku tak faham…

Video Highlight Malaysia vs South Korea U-23

Malaysia bukannye tak boleh.. Cuma yang aku perasan, aphal stadium kosong 😮 Sebab tak promo, tiket mahal, atau kita lebih suka tengok free??

Apapun sekalung tahniah diucapkan.

video uploaded by EPLsoker

Barisan muda Rajagobal kejut skuad Olimpik Korea Selatan

SKUAD bola sepak negara pimpinan K Rajagobal menyalakan impian baru, semalam selepas gah membuat kejutan menewaskan barisan Olimpik Korea Selatan 1-0 dalam siri persahabatan antarabangsa di Stadium Nasional, Bukit Jalil.

Wira pasukan adalah Safiq Rahim yang meledak masuk gol kemenangan pada awal babak kedua di hadapan kira-kira 3,000 penyokong kecil tempatan untuk memberi tonik tambahan dalam menggapai cita-cita besar mereka menjelang Sukan Asia di Guangzhou, November ini.

Source : Berita Harian Online

Malaysia vs Syria Friendly Match – Video Highlight

Bawah ni video perlawanan persahabatan antara skuad bola sepak Malaysia lawan Syria pada 30 Disember di Stadium Nasional Bukit Jalil. Dalam game tu Malaysia menang 4-1 dengan 2 jaringan oleh Shafiq Rahim, Zaquan Adha Razak dan K.Gurusamy.

Tahniah diucapkan sekali lagi kepada team bola kita walaupun difahamkan Syria tidak menghantar first team nya dalam game hari tu.

Aku tak jumpa pun website yang tunjuk statistic game masa tu. Mainstream media kita pun cuma cakap sapa player kita yang score, takde list player untuk both teams, repot pun lebih kurang je.

Apapun kredit dan terima kasih pakcumie kerana sudi upload video ke Youtube.

Tab gitar Mia Sara – ost Papadom

Requested by Azrul and 5 more people so far.. nah amik ni aku tabkan ost papadom, mia sara nyanyian? gubahan? lirikan? oleh Bro Afdlin Shauki yang serba macho. Untuk menyenangkan korang, aku buat dua version, satu tablature dan satu chord ver.

Untuk main lagu ni sama dengan original tune, sila tune gitar anda “whole-step-down” atau dipanggil D tuning. Maknanya instead of menuning gitar anda secara standard dengan note EADGBE, turunkan bunyinye 2 fret supaya menjadi DGCFAD. Kalau tengok kod tu pulak, itu adalah nama kod setelah tune down gitar. Setelah gitar anda di tune down, main dengan fingering kod itu. Sebagai contoh, aku tulis “Asus4” sebab fingering adalah Asus4 sedangkan kod sebenar kalau nak main dengan piano (tanpa tune down gitar) adalah Gsus4.. Paham tak? Berbelit ayat aku ni.

mp3, video dan tab serta kod gitar ada dibawah;

 

 

Date: 23.12.2009
Tabbed by: Zairul.Com a.k.a Semb

Subject:
MIA SARA (OST PAPADOM) - AFDLIN SHAUKI

===============================================================
                            VERSI TAB
===============================================================
[Intro]

   Asus2            F#m11            Bbm7             Esus4  E
D|----------------|-----------0-x--|-----------2-x--|-----------0-x--|
A|---0-x-----0-x--|---0-x-0---0-x--|---3-x-3---3-x--|-----------0-x--|
F|---2-x-----2-x--|---2-x-2-----x--|---2-x-2-----x--|---2-x-1-----x--|
C|----------------|----------------|----------------|---2-x-2-----x--|
G|-0---x-0-----x--|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|
D|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|-0---x-0-----x--|
   +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +   


   Asus2            F#m11            Bbm7             Esus4    E
D|----------------|-----------0-x--|-----------2-x--|----------------|
A|---0-x-0---0-x--|---0-x-0---0-x--|---3-x-3---3-x--|-------0--------|
F|---2-x-2---2-x--|---2-x-2-----x--|---2-x-2-----x--|-----2---1------|
C|----------------|----------------|----------------|---2------------|
G|-0---x-0-----x--|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|
D|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|-0--------------|
   +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +   

                                                                Mia sa-
[Verse 1]

   Asus2            F#m11            Bbm7             Esus4  E
D|----------------|-----------0-x--|-----------2-x--|-----------0-x--|
A|---0-x-0---0-x--|---0-x-0---0-x--|---3-x-3---3-x--|-----------0-x--|
F|---2-x-2---2-x--|---2-x-2-----x--|---2-x-2-----x--|---2-x-1-----x--|
C|----------------|----------------|----------------|---2-x-2-----x--|
G|-0---x-0-----x--|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|
D|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|-0---x-0-----x--|
   +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +   

   ra..       ..pa- gi..     ..sina- ri      ..hidup  ini..         ba-

   pa..       ..ma- mi..    ..sebut  di..       ..ka- mi       satu ha-

   ri..      ..per- gi..       ..ka- mi..    ..sendi- ri       walau a-

   pa..       ..ja- di..    ..tetap  akan       kami  cintai..


   Asus2            Asus2
D|-----------0-x--|-----------0-x--|
A|---0-x-0---0-x--|---0-x-0---0-x--|
F|---2-x-2-----x--|---2-x-2-----x--|
C|----------------|----------------|
G|-0---x-0-----x--|-0---x-0-----x--|
D|----------------|----------------|
   +   +   +   +    +   +   +   +   

                               oh mia sara..

[Chorus]
     
   F#m9  F#m        Bbm7             Esus4  E          Asus2  
D|-4-2-x-----2-x--|-----------2-x--|-----------0-x--|-----------0-x--|
A|-2-2-x-2---2-x--|---3-x-3---3-x--|-----------0-x--|---0-x-0---0-x--|
F|-------2-----x--|---2-x-2-----x--|---2-x-1-----x--|---2-x-2-----x--|
C|----------------|----------------|---2-x-2-----x--|----------------|
G|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|-0---x-0-----x--|
D|-2---x-2-----x--|----------------|-0---x-0-----x--|----------------|
   +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +   

               tidur- lah..     kami kan   bersama mu           dibuai

   mimpi     nan    indah..     doa  papa..   ..mama  mu      tidurlah


   Bbm7             Esus4  E          Bbm7             Esus4  E   
D|-----------2-x--|-----------0-x--|-----------2-x--|-----------0-x--
A|---3-x-3---3-x--|-----------0-x--|---3-x-3---3-x--|-----------0-x--|
F|---2-x-2-----x--|---2-x-1-----x--|---2-x-2-----x--|---2-x-1-----x--|
C|----------------|---2-x-2-----x--|----------------|---2-x-2-----x--|
G|-2---x-2-----x--|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|
D|----------------|-0---x-0-----x--|----------------|-0---x-0-----x--|
   +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   + 

               mia  sara       tidur lah         mia  sara    tidurlah


   Asus2            Asus2
D|-----------0-x--|-----------0-x--|
A|---0-x-0---0-x--|---0-x-0---0-x--|
F|---2-x-2-----x--|---2-x-2-----x--|
C|----------------|----------------|
G|-0---x-0-----x--|-0---x-0-----x--|
D|----------------|----------------|
   +   +   +   +    +   +   +   +   


[Verse 2]    * main tab seperti [Verse 1]
Miasara yang pertama anugerah terutama
Senyuman mu belai jiwa pengubat hati yang lara
Tuhan lindungi permata selamatkan sentiasa
Dari duka di dunia akan kita hadapi bersama


[Bridge]

   Asus2            F#m11            Bbm7             E
D|----------------|----------------|----------------|----------------|
A|---0-x-----0-x--|---0-x-----0-x--|---3-x-----3-x--|----------------|
F|---2-x-----2-x--|---2-x-----2-x--|---2-x-----2-x--|---1-x-----1-x--|
C|----------------|----------------|----------------|---2-x-----2-x--|
G|-0---x-0-----x--|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|
D|----------------|-2---x-2-----x--|----------------|-0---x-0-----x--|
   +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +    +   +   +   +   

..rambutmu    mata  mu       bibir   mu         hati  mu        senyum
   mu         tawa  mu      di hati  ku         sela- lu 


Ulang [Chorus]

Oh Miasara tidur lah kasihani mama mu
Kerana dia menunggu untuk bersama bapa mu
Tidurlah Miasara tidurlah Miasara tidurlah


[Outro]
Tidurlah Miasara tidurlah Miasara tidurlah Miasara
ohh.. tidurlah

   A     Asus4   A   A     Asus4   A   A     Asus4   A   A     Asus4   A  
D|-----------------|-----------------|-----------------|-----------------|
A|---2-x-3---3-x-2-|---2-x-3---3-x-2-|---2-x-3---3-x-2-|---2-x-3---3-x-2-|
F|---2-x-2---2-x-2-|---2-x-2---2-x-2-|---2-x-2---2-x-2-|---2-x-2---2-x-2-|
C|-----------------|-----------------|-----------------|-----------------|
G|-0---x-0-----x---|-0---x-0-----x---|-0---x-0-----x---|-0---x-0-----x---|
D|-----------------|-----------------|-----------------|-----------------|
   +   +   +   +    +   +   +   +     +   +   +   +     +   +   +   +     

   A
D|-----------------|
A|-2---------------|
F|-2---------------|
C|-2---------------|
G|-0---------------|
D|-----------------|
   +   +   +   +  
===============================================================
===============================================================




===============================================================
                            VERSI KOD
===============================================================

[Intro]

Asus2   F#m11   Bbm7   Esus4 E    x2


[Verse 1]

     Asus2       F#m11      Bbm7     Esus4 E  
Miasara  waktu pagi kau sinari hidup ini

         Asus2       F#m11        Bbm7         Esus4 E 
Bangun bapa bangun mami kau sebut di telinga kami 

       Asus2         F#m11        Bbm7       Esus4 E
Satu hari kau kan pergi tinggal kami bersendiri 

       Asus2       F#m11        Bbm7      E    A
Walau apa kan terjadi kau tetap akan kami cintai 



[Chorus 1]

      F#m    Bbm7        E           A 
Oh Miasara tidur lah kamikan bersama mu

       F#m       Bbm7          E             A 
Dibuai mimpi nan indah dan doa papa dan mama mu 

      Bbm7   E          Bbm7   E          A
Tidur lah Miasara tidur lah Miasara tidur lah 



[Verse 2]

     Asus2        F#m11   Bbm7      E  
Miasara yang pertama anugerah terutama

         Asus2      F#m11       Bbm7        E 
Senyuman mu belai jiwa pengubat hati yang lara

         Asus2      F#m11     Bbm7     E
Tuhan lindungi permata selamatkan sentiasa

       Asus2     F#m11    Bbm7      E    A
Dari duka di dunia akan kita hadapi bersama



[Bridge]

       A       F#m11    Bbm7    E
Rambut mu mata mu bibir mu hati mu

       A       F#m11     Bbm7   E
Senyum mu tawa mu di hatiku selalu


[Chorus 2]

      F#m    Bbm7        E         A 
Oh Miasara tidur lah kasihani mama mu

       F#m       Bbm7        E         A 
Kerana dia menunggu untuk bersama bapa mu 

     Bbm7   E         Bbm7   E          A
Tidurlah Miasara tidurlah Miasara tidurlah


[Outro] 

     Bbm7   E         Bbm7   E         Bbm7   E
Tidurlah Miasara tidurlah Miasara tidurlah Miasara

           A   Asus4   A Asus4   A
ohh.. tidurlah

===============================================================
===============================================================