Buggy bharian.com.my

Aku selalu perasan satu bug kat bharian.com.my – tunjuk new lama. Mungkin korang pun pernah perasan. Ada sekali heboh kat twitter pasal bharian tunjuk news result tenis yang dah lama keluar – yang kononnya bharian ni tak up to date – padahal disebabkan oleh funny bugs. Aku bukak bharian.com.my pagi ni, dan list news yang […]

Gakkido & Picking Garage’s new webbie..

At last, complete jugak website ni.. Bukan senang rupenye nak transfer fr Oscommerce ke Zen-Cart. Admin Interface dia hampir same.. tak banyak perubahan.. Tapi makan banyak masa nk study ape beza dua2 cart system ni.. plus, Zen-Cart boleh kate “almost” zero community support untuk Japanese.. nk translate fr English to Japanese pun quite mencabar.. yang […]

Panduan untuk design website / blog

Apakah perkara asas yang perlu diberi perhatian semasa membuat design website atau blog? TEXT Pilih background color yang tidak mengganggu text. Warna merah untuk background dan kuning untuk text misalnya elok dielakkan. Banyak juga blog yang meletakkan image sebagai background, elok kalau image simple. Tetapi jika image besar dan terlalu kompleks, user susah untuk membaca […]