People At Work

Soalan yang selalu kita dengar.. Do you love your work? Dan aku rasa tak banyak orang yang buat kerja yang betul betul dia minat. Macam aku. “Mechanical Designer”… hah?? Bunyi cam best tapi tak best.. Sebab mostly duduk depan pc. Adelah setahun 3 kali field work. Gile bosan. Perut makin lama makin bunchait 😛 Tapi kira bersyukur lah jugak. Walaupun boring boleh jugak makan.

Kalau tengok gambar-gambar kat bawah ni, walaupun ada sesetengah nya nampak cool dan best, aku rasa banyak lagi orang yang tak puas hati dengan work environment diorang. Ramai lagi yang kerja lebih teruk dari kita dan lagi teruk – dapat gaji keciput. Anda macam mana? Do you love your work?

Pic Source : Bolton.com | More Pics :  At work

m05_16907757m06_16898335m16_17805041m31_17052081m34_16735181m35_16725769

Kerja lebih sangat..

Pernah tak korang cakap, “Giler aa bulan ni busy gile.. kerja dengan OT bulan ni sampai 200 jam woo!!”… Dan FYI, kat company aku, WT over 200 tu adalah biasa.. :P… ade jugak member2 yang kerja kat Malaysia komplen.. “Penat la keja pukul 8 baru sampai rumah..” Aiyo beruntung nye korang.. Cuba la kerja kat sini.. Aku kalau balik pukul 10 mlm tu kira awal la tu.. hahaha.. akibatnya? tiap-tiap hari jadi camni;

Tired Japs

Pic source : Sleepy Japan